Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ακόλουθοι, που σε κάποιες τράπουλες αποκαλούνται και “πριγκίπισσες”, είναι οι πρώτες και οι πιο νεαρές φιγούρες της Ταρώ. Συχνά συμβολίζουν παιδιά ή άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Αν δεν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, τότε παίρνουν κατά κάποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά των Άσσων, από την άποψη ότι συμβολίζουν καταστάσεις που βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο. Όπως και οι Άσσοι, οι Ακόλουθοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ωριμότητα για να εκφράσουν με ουσιαστικό τρόπο τη δυναμική της ακολουθίας τους. Γι' αυτό, οι ενέργειες κι οι αντιδράσεις τους είναι συχνά σπασμωδικές, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, κατεύθυνση ή στόχο.

Τα γεγονότα που οι Ακόλουθοι προμηνύουν, σπανίως φέρνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε μία κατάσταση. Φέρνουν όμως ενθουσιασμό, φρέσκια ενέργεια, κουράγιο, περιέργεια, πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά που συνήθως θα δούμε σ' έναν νέο άνθρωπο. Οι Ακόλουθοι είναι μαθητές, υπό την έννοια ότι μόλις έχουν αρχίσει να εξασκούνται και να εμβαθύνουν στη γνώση που η ακολουθία του καθενός απ’ αυτούς προσφέρει.

Οι Ακόλουθοι πολλές φορές συμβολίζουν μηνύματα που πρόκειται να λάβουμε, τα οποία μπορεί να έχουν φυσική υπόσταση, όπως στην περίπτωση του Ακόλουθου Πεντάκτινου ή μία πιο αφηρημένη μορφή, όπως ένα συναίσθημα ή μία ιδέα, στην περίπτωση του Ακόλουθου Κούπα και Σπαθί αντίστοιχα.

Το στοιχείο που μοιράζονται όλοι οι Ακόλουθοι είναι η Γη. Κι αυτό συμβολικά σημαίνει πως φυτεύουν το σπόρο, που με την βοήθεια των υπόλοιπων φιγούρων, θα μεγαλώσει και θα καρπίσει. Φυσικά, ο καθένας απ' τους Ακόλουθους, φέρει επίσης και το στοιχείο της ακολουθίας στην οποία ανήκει. Έτσι, παραδείγματος χάριν, ο Ακόλουθος Κούπα, είναι η Γη του Νερού και μπορούμε να τον φανταστούμε σαν τη πρώτη σταγόνα νερού που θα θρέψει το σπόρο που φυτεύτηκε.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ακόλουθων εκτείνεται από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας -ακόμα και βρέφη- έως έφηβους και νεαρά άτομα γύρω στα 20.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Αρχή, Ευκαιρίες, Μηνύματα, Μαθητεία

Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Η Γη της Γης

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Πριγκίπισσα των Λόφων της Ηχούς

Συσχετιζόμενα Ζώδια: Παρθένος, Ταύρος, Αιγόκερως

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Μαθητευόμενος

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο είναι ο πιο συντηρητικός και σοβαρός απ’ όλους τους Ακόλουθους. Μισεί τη βιασύνη, του αρέσει η τάξη κι η σκληρή δουλειά κι είναι προσεκτικός και επιμελής. Πολλές φορές γίνεται επίμονος και ξεροκέφαλος και μοιάζει σα να λειτουργεί με παρωπίδες, γι’ αυτό ο Ακόλουθος Πεντάκτινο έχει τη φήμη ότι μπορεί να γίνει βαρετός κι άχρωμος.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να σηματοδοτεί τα αρχικά στάδια μίας κατάστασης που σχετίζεται με θέματα του φυσικού κόσμου: επαγγελματικά, οικονομικά, υγεία, καθημερινότητα.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο, παραδοσιακά, έχει τον τίτλο του μαθητή. Έτσι πολύ συχνά συμβολίζει την έναρξη σπουδών ή τη μάθηση ενός νέου αντικειμένου ή δεξιότητας. Υπό μία άλλη έννοια, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να εμφανιστεί για να μας υπενθυμίσει ένα μάθημα που αρνούμαστε να μάθουμε, επαναλαμβάνοντας το ίδιο σφάλμα ξανά και ξανά.

Σα συμβουλή, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μας προτρέπει να προχωράμε συντηρητικά, με σύνεση, χωρίς να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα ή να παίρνουμε ρίσκα που δεν είναι απαραίτητα.

Όσον αφορά στον έρωτα, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να μας λέει ότι πρέπει να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη, ώστε να πιάσουμε μηνύματα τα οποία μας δίνονται, αλλά ενδεχομένως δε λαμβάνουμε.

Όπως όλοι οι Ακόλουθοι, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο σχετίζεται με μηνύματα. Λόγω όμως της βραδύτητας των Πεντάκτινων, μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε απαντήσεις που περιμένουμε να λάβουμε. Πολύ συχνά ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να συμβολίζει ένα χειροπιαστό αντικείμενο που θα μας προσφερθεί, όπως ένα δώρο, ειδικά αν υπάρχει κοντά και το Έξι Πεντάκτινο.

Επειδή τα Πεντάκτινα συνδέονται με χρήματα, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως έλλειψη χρημάτων ή ως τα πρώτα στάδια μίας κατάστασης κατά την οποία οι χρηματικοί πόροι είναι περιορισμένοι.

Όταν αναφέρεται σε ερωτικές σχέσεις οι ακόλουθοι δείχνουν πάντα την αρχή. Έτσι ο Ακόλουθος Σπαθί εμφανίζεται όταν ακόμα μαθαίνουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει σε επίπεδο προσωπικότητας, ο Ακόλουθος Κούπα όταν αναπτύσσονταιτα πρώτα συναισθήματα, ενώ Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο αναφέρεται στη φυσική επαφή, όταν ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με το σώμα του άλλου, είτε αυτό σημαίνει ένα απλό φιλί είτε η σεξουαλική πράξη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο είναι πιστός και σταθερός στις σχέσεις του. Μπορεί να μη βιώσουμε μαζί του τον ενθουσιασμό και το καρδιοχτύπι που θα έφερνε ο Ακόλουθος Μπαστούνι, αλλά είναι ο κατάλληλος σύντροφος γι’ αυτούς που αποζητούν μία σταθερή, μακροχρόνια σχέση.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο φέρνει νέα ή ευκαιρίες που αφορούν σε χρήματα, δάνεια, επενδύσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε ακίνητη περιουσία. Δεδομένης της γήινης σταθερότητάς του, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο προσφέρει μια γερή βάση για μελλοντική εξέλιξη.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να δείχνει ενασχόληση με επιχειρήσεις, οικονομικά, τράπεζες και χρηματιστήριο. Από την άλλη του αρέσει να δουλεύει και με τα χέρια, οπότε μπορεί ν’ αναφέρεται σε κάποιον που δουλεύει σε κατασκευή σπιτιών, αλλά και σ’ οτιδήποτε έχει σχέση με τη γη και τα ζώα.

Αν επηρεάζεται αρνητικά ή αν είναι αντεστραμμένος, ο Ακόλουθος Πεντάκτινο θα φέρει άσχημα νέα σχετικά με εργασιακά και οικονομικά θέματα. Είναι επίσης πιθανό να προμηνύει χρηματική απώλεια, αποτυχία σε εξετάσεις ή απώλεια κληρονομιάς.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, ο αρνητικός Ακόλουθος Πεντάκτινο, μπορεί να προμηνύει αποβολή από κάποια σχολή ή σχολείο, αλλά επίσης μπορεί να συμβολίζει και τον αιώνιο φοιτητή αν κι άλλες κάρτες συνηγορούν σ’ αυτή την ερμηνεία.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο όταν εκδηλώνει τα αρνητικά χαρακτηρισιτκά του, μπορεί ν’ αποζητά κάποιο σύντροφο που θα τον φροντίζει σα μητέρα κι όχι σαν ισότιμος/η σύντροφος.

Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο μας προειδοποιεί να μην παραμελούμε θέματα υγείας και μας προτρέπει ν’ ακούμε το σώμα μας και να βρίσκουμε χρόνο για ανάπαυση, μιας κι ο αρνητικός Ακόλουθος Πεντάκτινο μπορεί να προμηνύει υπερκόπωση.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Μαθητής, Σπουδές, Εκπαίδευση, Στόχοι, Θεμέλια, Φιλοδοξία, Δώρο, Μήνυμα, Εξετάσεις, Αρχή, Χρήματα, Αποταμίευση, Γη, Ευγένεια, Σταθερότητα, Εμπιστοσύνη, Ρεαλιστής, Σκληρή Δουλειά, Προσοχή, Πειθαρχία, Ο Φυσικός Κόσμος, Το Ζωικό Βασίλειο

Αρνητικά: Αμέλεια, Ανία, Ξεροκεφαλιά, Αποτυχία σε Εξετάσεις, Έλλειψη Χρημάτων, Ανειδίκευτος, Ανησυχία για Οικονομικά, Ανυπομονησία, Εργασιομανία, Στασιμότητα, Καθυστερήσεις, Φτώχια, Αναβλητικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου