Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Ντάμα Κούπα

ΟΙ ΝΤΑΜΕΣ

Οι Ντάμες ανήκουν στο στοιχείο του νερού και συσχετίζονται με την Αυτοκράτειρα. Αντιπροσωπεύουν την παθητική, δεκτική πλευρά ανθρώπων ή καταστάσεων και έχουν τιθασεύσει την ενέργεια της ακολουθίας τους με έναν ήρεμο και θηλυκό τρόπο. Οι Ντάμες μπορεί να ενεργήσουν είτε βοηθητικά, αναλαμβάνοντας το ρόλο της φίλης και της μέντορα είτε εχθρικά, ανάλογα με τις κάρτες που βρίσκονται γύρω τους και τις προσδιορίζουν.

Οι Ντάμες σηματοδοτούν τη στιγμή της δημιουργίας και της ανάπτυξης, κατά την οποία μία κατάσταση αρχίζει ν' αναπτύσσεται και να θεμελιώνεται. Είναι λιγότερο εξωστρεφείς και περισσότερο δεκτικές κι υπομονετικές από τους Ρηγάδες και η επιρροή που ασκούν είναι πιο λεπτή και διακριτική, κάποιες φορές ακόμα και παρασκηνιακή.

Οι Ντάμες, παρόλο που συνήθως συμβολίζουν γυναίκες, μπορεί να αναφέρονται σε άτομα και των δύο φύλων που εκδηλώνουν τα χαρακτηριστικά τους. Εκτός από πραγματικά πρόσωπα όμως, οι Ντάμες - όπως όλες οι φιγούρες - μπορεί να αναφέρονται σε γεγονότα ή καταστάσεις που έχουν τις ιδιότητες που καθεμιά απ' αυτές φέρει.

Ενώ η Ρηγάδες εστιάζουν περισσότερο στα θέματα του “βασιλείου” τους, έχοντας μία πιο ευρεία και συνολική προοπτική των πραγμάτων, οι Ντάμες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ατομικά προβλήματα του κάθε υπηκόου και σκύβουν πάνω απ' αυτά με ευαισθησία και συμπόνοια, κάνοντας χρήση η καθεμιά των χαρισμάτων της ακολουθίας της .

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Παθητικότητα, Ωρίμανση, Σοφία, Θηλυκή Ενέργεια

Η ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Νερό

Αστρολογική Αντιστοιχία: Καρκίνος

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Βασίλισσα του Θρόνου των Υδάτων

Χρόνος: 11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η Ντάμα Κούπα συμβολίζει την ωρίμανση των συναισθημάτων. Ξέρει τι αισθάνεται και μπορεί μ' ευκολία να εκφράσει και τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα. Χαίρεται να δημιουργεί στενούς και ουσιαστικούς δεσμούς με τους άλλους κι είναι η πιο διαισθητική απ' όλες τις Ντάμες.

Όσον αφορά σε σχέσεις, η Ντάμα Κούπα δείχνει ότι κάποιος θρέφει έντονα συναισθήματα για μας. Η ποιότητα των συναισθημάτων μπορεί να καθοριστεί από τις κάρτες που την περιβάλλουν. Η Ντάμα Κούπα δείχνει ότι η σχέση έχει περάσει στο στάδιο της ωρίμανσης, όπου ο ένας νοιάζεται πραγματικά για τον άλλον και το ενδιαφέρον για αμοιβαία συναισθηματική κάλυψη είναι αυξανόμενο.

Η Ντάμα Κούπα σχετίζεται με την ομορφιά, την τέχνη και τη δημιουργικότητα κι έτσι μπορεί να προμηνύει ενασχόληση ή επιτυχίες σ' αυτούς τους τομείς. Λόγω του ότι ανήκει στο στοιχείο του Νερού, μπορεί να αναφέρεται σε μέρη που βρίσκονται κοντά σε νερό ή σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με νερό. Σχετίζεται επίσης με τα ιατρικά επαγγέλματα ή με οτιδήποτε έχει να κάνει με φροντίδα και θεραπεία του σώματος και της ψυχής. Κοινωνικός λειτουργός, νηπιαγωγός, νοσοκόμος ή ψυχολόγος, είναι κάποια από τα επαγγέλματα που η Ντάμα Κούπα θα επέλεγε να κάνει.

Η συμβουλή της Ντάμας Κούπα είναι ν' ακούσουμε αυτά που μας λέει η διαίσθησή μας ή να έρθουμε σε επαφή μ' αυτά που αισθανόμαστε μ' έναν ειλικρινή και δεκτικό τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες φορές, θα πρέπει ν' αποδεχτούμε ακόμα και συναισθήματα που μας πληγώνουν. Η Ντάμα Κούπα σκύβει με συμπάθεια και κατανόηση πάνω απ' τα προβλήματα των άλλων, χωρίς να γίνεται επικριτική ή εκδικητική.

Η Ντάμα Κούπα μπορεί να προμηνύει ότι θα δεχθούμε συναισθηματική στήριξη από κάποιον, εφόσον η βαθύτερη επιθυμία αυτής της Ντάμας είναι να λειτουργήσει θεραπευτικά και να μας βοηθήσει να ωριμάσουμε συναισθηματικά. Γι' αυτό και θα είναι εκεί όταν θέλουμε έναν ώμο να κλάψουμε, έτοιμη να μας δώσει τη συμβουλή της που θα έρχεται από τη διαίσθηση και την καρδιά της.

Η Ντάμα Κούπα δεν αρέσκεται σε λεκτικές αντιπαραθέσεις και θα προσπαθήσει να εξομαλύνει διαφορές στην οικογένεια ή μεταξύ φίλων. Γι' αυτό πολλές φορές είναι το σωστό άτομο για να μας βοηθήσει να λύσουμε μία διαφορά ή παρεξήγηση που έχει προκύψει με κάποιον.

Αρνητικά, η Ντάμα Κούπα μπορεί να γίνει υπερβολικά συναισθηματική και ανίκανη να κοντρολάρει τα συναισθήματά της. Μπορεί να γίνει πιεστική, εξαρτώμενη, υπερπροστατευτική. Αν συμβολίζει την ποιότητα μίας σχέσης, θα πρέπει να αναμένουμε ότι η σχέση αυτή θα έχει πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και μία από τις δύο πλευρές ενδέχεται να χρησιμοποιεί μεθόδους συναισθηματικού εκβιασμού κι ελέγχου, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Αν στο ρίξιμο υπάρχουν κάρτες αδράνειας, όπως το Τέσσερα Κούπα ή ο Κρεμασμένος, ενδεχομένως να δείχνει ότι έχει έρθει στασιμότητα σε μία σχέση, καθώς η αρχική σπίθα έχει χαθεί.

Η αρνητικά επηρεασμένη Ντάμα Κούπα, ανίκανη να βρει συναισθηματικές ισορροπίες, μπορεί να πίνει ή να τρώει υπερβολικά, να έχει εξάρτηση από ουσίες, ηρεμιστικά ή αλκοόλ, ειδικά αν έχουμε μαζί της το Διάβολο ή το Οκτώ Σπαθί, ενώ μπορεί να αναζητά λύτρωση σε φανταστικούς ή μεταφυσικούς κόσμους, κυρίως αν έχουμε κοντά της το Επτά Κούπα ή τη Σελήνη. Ειδικά με αυτά τα δύο τελευταία χαρτιά, θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές διάθεσης 180 μοιρών, μελαγχολία, κατάθλιψη και πεσιμισμό.

Σε συνδυασμό με κάρτες που δείχνουν χωρισμό - όπως το Τρία Σπαθί ή ο Θάνατος - η Ντάμα Κούπα προμηνύει απογοητεύσεις, διακοπή σχέσεων και πόνο. Η αρνητική ή αντεστραμμένη Ντάμα Κούπα μπορεί να συμβολίζει κάποιον που αρέσκεται στο να να αποπλανεί και μετά ν' αποτραβιέται από μία σχέση, χωρίς να νοιάζεται για το συναισθηματικό κόστος που αυτή η συμπεριφορά έχει στον άλλο.

Εξαιτίας της παθητικότητας που έχουν οι Ντάμες, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την παθητικότητα του Νερού που τη χαρακτηρίζει, η Ντάμα Κούπα μπορεί να είναι κάποιος που παραμερίζει τις συναισθηματικές του ανάγκες προκειμένου κάποιος άλλος να είναι ευτυχισμένος ή να ζει σε μία ψευδαίσθηση, αρνούμενη να κοιτάξει κατάματα τη σκληρή αλήθεια μίας κατάστασης.

Η αρνητική Ντάμα Κούπα, μπορεί να χρησιμοποιεί παθητικές μεθόδους για να χειραγωγήσει συναισθηματικά κάποιον, όπως για παράδειγμα ν' αποτραβιέται από μία κατάσταση για να προκαλέσει τον άλλον ν' αναλάβει δράση ή να κρύβει τα συναισθήματα που έχει για κάποιον.

Όσον αφορά στην υγεία, η Ντάμα Κούπα μπορεί να δείχνει κατακράτηση υγρών, δυσπεψίες, αναιμία και ψυχολογικά προβλήματα.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Φροντίδα, Θεραπεία, Αγάπη, Συναισθηματική Κάλυψη, Προστάτις, Αποδοχή, Συμπόνοια, Συμβουλάτορας, Συναισθηματική Ωρίμανση

Αρνητικά: Παθητικότητα, Αδράνεια, Εκδηκητικότητα, Συναισθηματικός Εκβιασμός, Χωρισμός, Μελαγχολία, Αδιαφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου