Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Ντάμα Μπαστούνι

ΟΙ ΝΤΑΜΕΣ

Οι Ντάμες ανήκουν στο στοιχείο του νερού και συσχετίζονται με την Αυτοκράτειρα. Αντιπροσωπεύουν την παθητική, δεκτική πλευρά ανθρώπων ή καταστάσεων και έχουν τιθασεύσει την ενέργεια της ακολουθίας τους με έναν ήρεμο και θηλυκό τρόπο. Οι Ντάμες μπορεί να ενεργήσουν είτε βοηθητικά, αναλαμβάνοντας το ρόλο της φίλης και της μέντορα είτε εχθρικά, ανάλογα με τις κάρτες που βρίσκονται γύρω τους και τις προσδιορίζουν.

Οι Ντάμες σηματοδοτούν τη στιγμή της δημιουργίας και της ανάπτυξης, κατά την οποία μία κατάσταση αρχίζει ν' αναπτύσσεται και να θεμελιώνεται. Είναι λιγότερο εξωστρεφείς και περισσότερο δεκτικές κι υπομονετικές από τους Ρηγάδες και η επιρροή που ασκούν είναι πιο λεπτή και διακριτική, κάποιες φορές ακόμα και παρασκηνιακή.

Οι Ντάμες, παρόλο που συνήθως συμβολίζουν γυναίκες, μπορεί να αναφέρονται σε άτομα και των δύο φύλων που εκδηλώνουν τα χαρακτηριστικά τους. Εκτός από πραγματικά πρόσωπα όμως, οι Ντάμες - όπως όλες οι φιγούρες - μπορεί να αναφέρονται σε γεγονότα ή καταστάσεις που έχουν τις ιδιότητες που καθεμιά απ' αυτές φέρει.

Ενώ η Ρηγάδες εστιάζουν περισσότερο στα θέματα του “βασιλείου” τους, έχοντας μία πιο ευρεία και συνολική προοπτική των πραγμάτων, οι Ντάμες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ατομικά προβλήματα του κάθε υπηκόου και σκύβουν πάνω απ' αυτά με ευαισθησία και συμπόνοια, κάνοντας χρήση η καθεμιά των χαρισμάτων της ακολουθίας της .

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Παθητικότητα, Ωρίμανση, Σοφία, Θηλυκή Ενέργεια

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

Η ΝΤΑΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Κριός

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Βασίλισσα του Θρόνου της Φλόγας

Χρόνος: 11 Μαρτίου με 10 Απριλίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η Ντάμα Μπαστούνι είναι μία πολύ δυναμική, ζωντανή και θερμή παρουσία. Σε αντίθεση με τη Ντάμα Κούπα που προσομοιώνει την παθητική πλευρά της θηλυκότητας, η Ντάμα Μπαστούνι με τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητά της, είναι μία κάρτα έντονης ενέργειας και δράσης. Όταν εμφανίζεται θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι ρυθμοί της ζωής μας θα τρέξουν σε υψηλές ταχύτητες και οι εξελίξεις θα είναι έως και ραγδαίες, ειδικά αν έχουμε κοντά το Οκτώ Μπαστούνι.

Τα Μπαστούνια εστιάζουν πάντα στη δράση και στην επιτυχία. Η Ντάμα της ακολουθίας έχει αποκτήσει την απαραίτητη γνώση για να είναι σε θέση να καταστρώνει αποτελεσματικά σχέδια δράσης και να φέρνει εις πέρας οτιδήποτε βάλει ως στόχο. Όταν εμφανίζεται η Ντάμα Μπαστούνι, είναι πολύ πιθανό να μπούμε σε μία περίοδο κατά την οποία θα είμαστε πολύ απασχολημένοι, ενώ οι δραστηριότητες θα ακολουθούν η μία την άλλη. Παρόλα αυτά, η Ντάμα Μπαστούνι σπάνια συμβολίζει μακροπρόθεσμους στόχους, γιατί όπως όλα τα Μπαστούνια, αυτό που θέλει, το θέλει εδώ και τώρα και μπορεί να γίνει ανυπόμονη αν υπάρχουν καθυστερήσεις ή μπορεί ακόμα και να χάσει το ενδιαφέρον της.

Η Ντάμα Μπαστούνι ανοίγει νέους ορίζοντες και είναι ανοιχτή και δεκτική σε καινοτομίες και τολμηρές πρωτοβουλίες. Γι' αυτό το λόγο, θεωρείται μία πολύ θετική κάρτα όσον αφορά σε επαγγελματικά θέματα κι ειδικότερα σε επιχειρήσεις. Αυτή η Ντάμα θέλει να βρίσκεται στην κορυφή κι όχι άδικα, εφόσον η ικανότητά της ως αρχηγός είναι πολύ ανεπτυγμένη. Η Ντάμες βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία των φιγούρων της Ταρώ, γι’ αυτό θέτουν και υψηλά standards. Η Ντάμα Μπαστούνι είναι οραματίστρια και καινοτόμος. Όσον αφορά σε εργασιακά θέματα, η κάρτα αυτή δείχνει ότι προοδεύουμε σε θέματα καριέρας και πολύ συχνά προμηνύει κάποια προαγωγή ή καινούργια επαγγελματική ευκαιρία, η οποία όμως έρχεται συνήθως μετά από ανταγωνισμό με άλλους, ειδικά αν υπάρχει γύρω και το Πέντε Μπαστούνι.

Η Ντάμα Μπαστούνι είναι αυτόνομη κι ανεξάρτητη και αυτά της τα χαρακτηριστικά τα διατηρεί και τα ενσωματώνει και στις σχέσεις της με τους άλλους. Όταν κάποιος χαρακτηρίζεται απ' αυτή την κάρτα, θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να τον χειραγωγήσουμε ή να τον φυλακίσουμε σε μία σχέση αν δεν είναι δική του/της επιλογή. Τα άτομα που χαρακτηρίζονται από την Ντάμα Μπαστούνι, θέλουν πάντα να διατηρήσουν κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας και συχνά χρειάζονται χρόνο να κάνουν πράγματα μόνοι τους.

Ως γυναίκα, η Ντάμα Μπαστούνι τραβάει τα βλέμματα πάνω της. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα όμορφη με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά να αποπνέει κάποιο χάρισμα ή ερωτισμό. Της αρέσει να είναι στο κέντρο της προσοχής και είναι εξωστρεφής και εκφραστική. Η Ντάμα Μπαστούνι μπορεί να περιγράφει σχέσεις που χαρακτηρίζονται από πάθος και μεγάλη σεξουαλική έλξη.

Επειδή τα Μπαστούνια συσχετίζονται με το πνεύμα και τις πνευματικές δραστηριότητες, η Ντάμα Μπαστούνι, μπορεί να προμηνύει ενασχόληση με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την αυτοβελτίωση και την προσωπική έκφραση. Μπορεί επίσης να συμβολίζει την ψυχική ένωση ή την πνευματική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων.

Η συμβουλή της Ντάμα Μπαστούνι είναι ν’ αναλάβουμε δράση, να εκφράσουμε με ειλικρίνεια αυτά που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό προαπαιτεί να προσπαθήσουμε ν’ απεξαρτηθούμε από πρόσωπα ή καταστάσεις που μας κρατάνε πίσω.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά της Ντάμα Μπαστούνι μπορεί να εκδηλωθούν ως υπερβολικός εγωισμός, αδιαλλαξία και αδυναμία να μπούμε στη θέση του άλλου. Η Ντάμα Μπαστούνι μπορεί να γίνει εξαιρετικά αυταρχική και κυριαρχική. Παρόλο που μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά, όταν είναι αντεστραμμένη ή αρνητικά επηρεασμένη, μπορεί να γίνει μέχρι και τυραννική, ειδικά αν δίπλα της υπάρχει ο Αυτοκράτορας.

Η Ντάμα Μπαστούνι χαρακτηρίζεται από ένα αδιαμφισβήτητο δυναμισμό, αλλά στην αρνητική της μορφή, γίνεται οξύθυμη, ζηλιάρα κι εγωκεντρική κι εύκολα θα ξεσπάσει σε εκρήξεις θυμού. Αυτό πολλές φορές δείχνει ότι μία κατάσταση είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης ή εκτόνωσης. Η Ντάμα Μπαστούνι, λόγω της φλογερής της ενέργειας που εύκολα φουντώνει, κάποιες φορές δε μπορεί χαλιναγωγήσει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις της. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε να μην καταφύγουμε σε σπασμωδικές ενέργειες, που κατευθύνονται από θυμό ή πείσμα.

Δίπλα στο Επτά Σπαθί ή το Μάγο, η Ντάμα Μπαστούνι μπορεί να δείχνει απιστία, ανειλικρίνεια και διπροσωπία.

Κάρτες που δείχνουν καθυστερήσεις, όπως το Επτά Πεντάκτινο, η Εγκράτεια ή ο Κρεμασμένος, μπλοκάρουν τη δημιουργική ενέργεια της Ντάμας Μπαστούνι και προκαλούν καθυστερήσεις, αναβλητικότητα και ανία.

Όσον αφορά στην υγεία, η Ντάμα Μπαστούνι μπορεί να φέρει πυρετούς, ερεθισμούς, ιώσεις και μολύνσεις, ενώ ψυχολογικά, η συγκεκριμένη κάρτα συνδέεται με μανιοκατάθλιψη.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Δράση, Ανεξαρτησία, Αυτονομία, Αυτοπεποίθηση, Πνευματικότητα, Πάθος, Αισιοδοξία, Σεξ, Καινοτομίες, Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Προστασία, Οράματα, Σχέδια

Αρνητικά:Εγωισμός, Αδιαλλαξία, Ζήλια, Θυμός, Τυραννία, Κακία, Πονηριά, Πείσμα, Καθυστερήσεις, Απιστία, Διπροσωπία, Έχθρα, Ανυπομονησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου