Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο Ακόλουθος Μπαστούνι

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ακόλουθοι, που σε κάποιες τράπουλες αποκαλούνται και “πριγκίπισσες”, είναι οι πρώτες και οι πιο νεαρές φιγούρες της Ταρώ. Συχνά συμβολίζουν παιδιά ή άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Αν δεν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, τότε παίρνουν κατά κάποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά των Άσσων, από την άποψη ότι συμβολίζουν καταστάσεις που βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο. Όπως και οι Άσσοι, οι Ακόλουθοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ωριμότητα για να εκφράσουν με ουσιαστικό τρόπο τη δυναμική της ακολουθίας τους. Γι' αυτό, οι ενέργειες κι οι αντιδράσεις τους είναι συχνά σπασμωδικές, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, κατεύθυνση ή στόχο.

Τα γεγονότα που οι Ακόλουθοι προμηνύουν, σπανίως φέρνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε μία κατάσταση. Φέρνουν όμως ενθουσιασμό, φρέσκια ενέργεια, κουράγιο, περιέργεια, πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά που συνήθως θα δούμε σ' έναν νέο άνθρωπο. Οι Ακόλουθοι είναι μαθητές, υπό την έννοια ότι μόλις έχουν αρχίσει να εξασκούνται και να εμβαθύνουν στη γνώση που η ακολουθία του καθενός απ’ αυτούς προσφέρει.

Οι Ακόλουθοι πολλές φορές συμβολίζουν μηνύματα που πρόκειται να λάβουμε, τα οποία μπορεί να έχουν φυσική υπόσταση, όπως στην περίπτωση του Ακόλουθου Πεντάκτινου ή μία πιο αφηρημένη μορφή, όπως ένα συναίσθημα ή μία ιδέα, στην περίπτωση του Ακόλουθου Κούπα και Σπαθί αντίστοιχα.

Το στοιχείο που μοιράζονται όλοι οι Ακόλουθοι είναι η Γη. Κι αυτό συμβολικά σημαίνει πως φυτεύουν το σπόρο, που με την βοήθεια των υπόλοιπων φιγούρων, θα μεγαλώσει και θα καρπίσει. Φυσικά, ο καθένας απ' τους Ακόλουθους, φέρει επίσης και το στοιχείο της ακολουθίας στην οποία ανήκει. Έτσι, παραδείγματος χάριν, ο Ακόλουθος Κούπα, είναι η Γη του Νερού και μπορούμε να τον φανταστούμε σαν τη πρώτη σταγόνα νερού που θα θρέψει το σπόρο που φυτεύτηκε.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ακόλουθων εκτείνεται από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας -ακόμα και βρέφη- έως έφηβους και νεαρά άτομα γύρω στα 20.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Αρχή, Ευκαιρίες, Μηνύματα, Μαθητεία

Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Η Γη της Φωτιάς

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Πριγκίπισσα της Λαμπρής Φλόγας

Συσχετιζόμενα Ζώδια: Κριός, Λέων, Τοξότης

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Ελεύθερο Πνεύμα

Ο Ακόλουθος Μπαστούνι είναι πολύ ενεργητικός κι εξωστρεφής. Του αρέσει να τραβάει επάνω του την προσοχή κι είναι επιδεικτικός και θορυβώδης. Θέλει να ξεχωρίζει από τους άλλους και δεν του αρέσει να μένει στο περιθώριο. Του αρέσουν οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού και χρειάζεται συνεχώς μία διέξοδο για τη φλογερή του ενέργεια. Είναι συνήθως πολύ δημοφιλής και συχνά αναλαμβάνει το ρόλο του αρχηγού.

Τα Μπαστούνια είναι κάρτες υψηλής ενέργειας, δημιουργικότητας, δράσης, ενώ οι Ακόλουθοι συμβολίζουν τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε κάτι για πρώτη φορά και λόγω απειρίας, δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χειριστούμε την κατάσταση. Συνεπώς, ο Ακόλουθος Μπαστούνι αισθάνεται την έντονη επιθυμία να δημιουργήσει κάτι, ν'αναλάβει κάποια δράση, αλλά δεν έχει την παραμικρή ιδέα πως θα το κάνει.

Όταν ο Ακόλουθος Μπαστούνι εμφανίζεται, σημαίνει ότι σκοπεύουμε ν’ αρχίσουμε κάτι καινούργιο ή ν’ ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ο Ακόλουθος Μπαστούνι είναι η στιγμή που καταστρώνουμε σχέδια κι αποφασίζουμε τι πορεία θ’ ακολουθήσουμε. Φέρνει ενθουσιασμό και προσδοκία για το καινούργιο.

Η ενέργεια του Ακόλουθου Μπαστούνι θα μας κάνει να παθιαστούμε με κάτι κι ενδεχομένως να μας δείξει ένα τελείως καινούργιο τρόπο σκέψης και δράσης για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η κάρτα προμηνύει ότι θα κάνουμε κάτι πολύ τολμηρό, έως και παράτολμο.

Ο Ακόλουθος Μπαστούνι είναι μία κάρτα γρήγορης κι έντονης κίνησης, γι’ αυτό πολλές φορές σημαίνει μετακόμιση ή ταξίδι σε κοντινό ή μακρινό προορισμό, ειδικά αν υπάρχει στο ρίξιμο το Άρμα, το Έξι Σπαθί ή ο Κόσμος.

Επειδή ο Ακόλουθος Μπαστούνι θέλει να διοχετεύσει την περίσσια ενέργεια που διαθέτει, πολλές φορές καταφεύγει στον αθλητισμό και γενικά στη φυσική άσκηση. Έτσι η εμφάνισή του μπορεί να συμβολίζει μια περίοδο κατά την οποία θ’ ασκήσουμε το σώμα μας είτε μέσω σπορ είτε μέσω αποδράσεων κι εκδρομών στη φύση.

Ο Ακόλουθος Μπαστούνι θα φέρει ένα γρήγορο, σύντομο και κάποιες φορές αναπάντεχο μήνυμα και συνήθως τα νέα θα είναι θετικά. Το μήνυμα του Ακόλουθου Μπαστούνι έχει να κάνει με ταξίδια, εργασία, σχέδια ή αλλαγή. Συχνά, τα νέα που θα λάβουμε μπορεί να απαιτούν να αναλάβουμε άμεση δράση. Αν επηρεάζεται αρνητικά, μπορεί να φέρει άσχημα νέα που αφορούν σε σχέδια, καθυστερήσεις ή ακύρωση ταξιδιού ή ένα γράμμα απόρριψης κάποιας προσφοράς.

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ακόλουθος Μπαστούνι δείχνει μία σχέση που ο ένας μπορεί να εξιδανικεύει τον άλλο, αλλά σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον στην αρχή της, θα είναι γεμάτη πάθος, σεξ, ενθουσιασμό και δραστηριότητες. Είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες εντάσεις, όχι όμως ιδιαίτερα σοβαρές, αφού οι συγκρούσεις του Ακόλουθου Μπαστούνι τελειώνουν τόσο εύκολα όσο αρχίζουν. Ο Ακόλουθος Μπαστούνι μπορεί επίσης να δείχνει και μία σχέση εξ αποστάσεως.

Επαγγελματικά, ο Ακόλουθος Μπαστούνι συχνά συνδέεται με μία νέα δουλειά, με νέα ξεκινήματα σε επιχειρήσεις και νεωτεριστικές ιδέες. Ενδέχεται να έχουμε μία ιδέα που κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί, αλλά προτού πέσουμε με τα μούτρα στην πραγματοποίησή της, καλό θα είναι να κάνουμε πρώτα το απαραίτητο ψάξιμο.

Τα Μπαστούνια έχουν την ενέργεια της Φωτιάς και συνδέονται με το σεξ, τη δράση, τη φιλοσοφία, την πνευματική ζωή και τα πάθη. Συμβολίζουν όλα εκείνα που μας παθιάζουν και μας ενθουσιάζουν. Από μία ερωτική σχέση μέχρι κάποια καριέρα ή ακόμα κι ένα παιχνίδι ή χόμπι. Με τα Μπαστούνια οι δισταγμοί εξαφανίζονται, γι’ αυτό, ο Ακόλουθος Μπαστούνι μπορεί να είναι παθιασμένος μ’ αυτά που πιστεύει σε σημείο φανατισμού και να ενεργεί ανάλογα μ’ αυτή την πίστη, χωρίς να αναρωτιέται, χωρίς ν’ αναλογίζεται τις επιπτώσεις. Πρέπει όμως να θυμόμαστε, ότι όσο απότομα φουντώνει ο ενθουσιασμός του Ακόλουθου Μπαστούνι, το ίδιο εύκολα μπορεί και να σβήσει.

Ο αρνητικός ή αντεστραμμένος Ακόλουθος Μπαστούνι μπορεί να φέρει αναβλητικότητα, κωλυσιεργία και φόβο ή απροθυμία να κάνουμε αλλαγές, ειδικά αν υπάρχουν κάρτες που δείχνουν δισταγμό, όπως το Δύο Σπαθί, η Εγκράτεια, το Επτά Πεντάκτινο.

Ο Ακόλουθος Μπαστούνι αρνητικά, μπορεί να φέρει ανόητα ρίσκα που μπορεί να μας βάλουν σε κίνδυνο, μια ερμηνεία που γίνεται πιο πιθανή αν κοντά υπάρχει ο Τρελλός, ενώ μπορεί επίσης να γίνει βιαστικός κι απερίσκεπτος. Ο Ακόλουθος Μπαστούνι βαριέται εύκολα και συχνά χρειάζεται συνεχή δράση για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του.

Μία άλλη αρνητική εκδήλωση του Ακόλουθου Μπαστούνι, όπου η ενέργεια των Μπαστουνιών είναι μπλοκαρισμένη, είναι όταν έχουμε έλλειψη εστίασης και καταστάσεις όπου δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος. Έτσι ό,τι ενέργεια διαθέτουμε, κατασπαταλάται χωρίς να πετυχαίνουμε αποτελέσματα. Με αυτή την έννοια κι ως συμβουλή, ο Ακόλουθος Μπαστούνι μας προτρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας και να μη σπαταλάμε άδικα την ένεργειά μας.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ακόλουθος Μπαστούνι μπορεί να μας ειδοποιεί για εγκαύματα και μικροατυχήματα, αλλά μπορεί επίσης να δείχνει υπερκινητικότητα, δυσκολία συγκέντρωσης, διαταραχή έλλειψης προσοχής, αφυδάτωση και μαθησιακές δυσκολίες.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Δράση, Καινοτομία, Αυθεντικότητα, Μύηση, Περιπέτεια, Εξερεύνηση, Ανακάλυψη, Ταξίδι, Αυθορμητισμός, Καινούργια Αρχή, Επιχειρηματικότητα, Όραμα, Έκφραση, Αυτοπεποίθηση, Ενθουσιασμός, Περιέργεια, Πνεύμα, Ελευθερία, Διασκέδαση, Χαρά, Αθλητισμός, Πάθος, Τόλμη

Αρνητικά: Ρίσκο, Αφερεγγυότητα, Βιασύνη, Ανυπομονησία, Καθυστερήσεις, Αναστάτωση, Αντιπαραθέσεις, Αναβλητικότητα, Ανία, Έλλειψη Ενδιαφέροντος, Υπερκινητικότητα, Εγωισμός, Επιδειξιομανία, Χαμηλή Ενέργεια, Αστάθεια, Τυφλή Πίστη, Φανατισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου