Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Ιππότης Μπαστούνι

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ιππότες είναι το επόμενο βήμα και η εξέλιξη των Ακόλουθων. Όπως και οι Ακόλουθοι, είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων και φέρνουν ειδήσεις που αφορούν σε εξελίξεις, δράση, αλλαγές και πρόοδο. Οι ιππότες έχουν πάντα κάποια αποστολή που τους έχει ανατεθεί από και για το «βασίλειο» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη φέρουν εις πέρας. Ο καθένας απ’ αυτούς ψάχνει το «Χρυσό Δισκοπότηρο» της ακολουθίας που ανήκει.

Το στοιχείο τους είναι ο Αέρας, γι’ αυτό κινούνται γρήγορα κι ενίοτε απρόβλεπτα. Σίγουρα ωριμότεροι από τους Ακόλουθους, αλλά δίχως να έχουν γίνει ακόμα κύριοι της γνώσης που η ακολουθία του καθενός προσφέρει, οι Ιππότες, πάνω στον υπερβολικό τους ζήλο, μπορεί να καταφύγουν σε ακραίες συμπεριφορές, που μπορεί να φέρουν είτε θετικά είτε αρνητικά αποτελέσματα.

Η δίψα των Ιπποτών για δράση λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη που μας ωθεί στο να προχωράμε μπροστά, παραμερίζονται τις δυσκολίες, βρίσκοντας το κουράγιο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και συγχρόνως μας δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τις νίκες και τα τρόπαια που κατακτούμε μέσω των προσπαθειών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιππότες είναι ουσιαστικά πολεμιστές και μάχονται γι’ αυτό που πιστεύουν. Αμύνονται όταν το βασίλειο δέχεται επίθεση και επιτίθενται όταν ο καιρός ευνοεί καινούργιες κατακτήσεις.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ιπποτών είναι συνήθως από 20 έως 30-35 έτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να χαρακτηρίζουν μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά τους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Κίνηση, Πρόοδος, Μηνύματα, Αποστολή

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Η Φωτιά του Αέρα

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Φλόγας και της Αστραπής

Αστρολογική Αντιστοιχία: Τοξότης

Χρόνος: 13 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Πολεμιστής

Ο Ιππότης Μπαστούνι είναι η προσωποποίηση της δράσης. Ενθουσιώδης και παρορμητικός, λατρεύει την περιπέτεια κι είναι παθιασμένος με τα κατορθώματα και την επιτυχία, όποια μορφή κι αν παίρνει αυτή. Όταν βάλει ένα στόχο, κανείς δε μπορεί να ανακόψει την πορεία του. Αυτός όμως που συνήθως μπλοκάρει την ολοκλήρωση των εγχειρημάτων του, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Η φλόγα του ενθουσιασμού του σβήνει τόσο εύκολα όσο φουντώνει, απλά γιατί συνήθως στην πορεία, βρίσκει κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον να κυνηγήσει.

Ο Ιππότης Μπαστούνι μπορεί να εμφανιστεί σ' ένα ρίξιμο για να μας προειδοποιήσει για μία απόφαση που ενδέχεται να λάβουμε βιαστικά και που πιθανά να μετανιώσουμε στο μέλλον. Μας προειδοποιεί επίσης για κατασπατάληση της εσωτερικής μας ενέργειας και μας συμβουλεύει να εστιάσουμε την προσοχή μας σ' αυτά που πραγματικά μας ενδιαφέρει να πετύχουμε, χωρίς να καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως.

Ο Ιππότης Μπαστούνι είναι πολύ ενεργητικός. Του αρέσει να χαίρεται τη ζωή στο έπακρο, να περνάει καλά, να ερωτεύεται, να κάνει πλάκες και αστεία. Είναι πολύ εξωστρεφής, θορυβώδης κι επιδεικτικός. Έχει πολλές επιτυχίες στον έρωτα και είναι συνήθως πολύ ελκυστικός. Του αρέσει να διεκδικεί το αντικείμενο του πόθου του, αλλά δεν είναι αυτός που θα μείνει δίπλα μας για πάντα.

Τον ενδιαφέρουν η επιτυχία, η φήμη και του αρέσει να προκαλεί τα βλέμματα. Παθιάζεται εύκολα, αλλά εξίσου εύκολα απογοητεύεται, πράγμα αναμενόμενο από μία άποψη, αφού έχει ακόμα να μάθει πολλά, προκειμένου να κατακτήσει τη γνώση της ακολουθίας του.

Τα Μπαστούνια συνδέονται με την πνευματική ζωή και τη θρησκεία, γι' αυτό ο Ιππότης των Μπαστουνιών μπορεί να είναι κάποιος που καλλιεργεί την πνευματικότητά του, που τον ενδιαφέρουν τα μεταφυσικά θέματα, αλλά και οι εναλλακτικές θρησκείες ή θεωρίες.

Επειδή ο Ιππότης Μπαστούνι αρέσκεται στον ανταγωνισμό, μπορεί να προμηνύει ότι θα λάβουμε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό ή θ'ανταγωνιστούμε κάποιους για ν΄αποκτήσουμε ένα συγκεκριμένο “βραβείο”, όπως για παράδειγμα για μία θέση εργασίας ή τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει.

Ο Ιππότης Μπαστούνι μπορεί να σημαίνει την αναχώρηση ή την άφιξη κάποιου προσώπου και σχετίζεται με τα ταξίδια. Ο συγκεκριμένος Ιππότης αναφέρεται συνήθως σε ταξίδια αναψυχής ή σε ταξίδια για θρησκευτικούς/πνευματικούς λόγους, τα οποία γίνονται συνήθως από ξηράς. Επίσης, είναι ο Ιππότης που περισσότερο απ' όλους σχετίζεται με αλλαγή σπιτιού ή χώρας, ακόμα και με μετανάστευση, ειδικά αν στο ρίξιμο υπάρχει το Τέσσερα Μπαστούνι, το Έξι Σπαθί, το Άρμα ή ο Κόσμος.

Όπως όλοι οι Ιππότες, ο Ιππότης Μπαστούνι φέρνει ωρίμανση και τελικώς αλλαγή σε μία κατάσταση. Η ενέργεια της φωτιάς του, μπορεί να φέρει έντονα σκαμπανεβάσματα και κάποιες φορές ανταγωνιστική ατμόσφαιρα. Αναπάντεχα και ξαφνικά γεγονότα ή γεγονότα με γρήγορη εξέλιξη μπορεί να συμβούν και να μας πιάσουν εξ απροόπτου.

Ο Ιππότης Μπαστούνι μπορεί να μας δίνει το μήνυμα ότι η ζωή μας βρίσκεται σε στασιμότητα κι ότι χρειάζεται να κάνουμε κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή. Μας προτρέπει να βρούμε το θάρρος να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, προτού κάποιος τρίτος αποφασίσει για εμάς. Ο Ιππότης Μπαστούνι είναι η κάρτα του δυναμισμού και της δημιουργικότητας κι αυτά τα χαρίσματα προσπαθεί να μεταβιβάσει και σε μας.

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ιππότης Μπαστούνι μπορεί να δείχνει μεγάλη έλξη μεταξύ δύο προσώπων, παθιασμένο σεξ ακόμα και κεραυνοβόλο έρωτα. Ο Ιππότης Μπαστούνι όμως δε μένει για πολύ σε μία κατάσταση, έτσι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο έρωτας, το πιθανότερο, δε θα κρατήσει μια ζωή.

Ο Ιππότης Μπαστούνι χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αλλά είναι πεπεισμένος πως έχει πάντα δίκιο και δύσκολα θα δεχτεί να εξετάσει μία κατάσταση μέσα απ' τη ματιά κάποιου άλλου. Προσπαθεί να πείσει τους συνομιλητές του για την ορθότητα των απόψεών του και τις περισσότερες φορές το καταφέρνει, λόγω της γοητείας που διαθέτει.

Ο Ιππότης Μπαστούνι, όταν περιστοιχίζεται από ενεργητικές κάρτες, όπως ο Άσσος Μπαστούνι ή ο Μάγος, μας συμβουλεύει ν' αναλάβουμε δράση και να κάνουμε τολμηρές κινήσεις, αλλά μπορεί επίσης να μας συμβουλεύει να προσέξουμε τον παρορμητισμό μας, αν δίπλα υπάρχουν δύσκολες κάρτες, όπως ο Πύργος ή το Πέντε Σπαθί.

Όταν εμφανίζεται ο Ιππότης Μπαστούνι, σηματοδοτεί μία περίοδο κατά την οποία θέτουμε στόχους. Το Οκτώ Μπαστούνι ή ο Άσσος Μπαστούνι είναι κάρτες που ενισχύουν αυτή την ερμηνεία.

Κάποια απ' τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον Ιππότη Μπαστούνι είναι οι επιχειρήσεις, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, με τη ψυχαγωγία και το θέαμα.

Ο αρνητικά επηρεασμένος Ιππότης Μπαστούνι είναι ανυπόμονος, εκνευρίζεται εύκολα και ξεσπά σε έντονο θυμό αν κάποιος πατήσει τα κουμπιά του. Πάνω στο θυμό του θα πει λόγια που αργότερα θα μετανιώσει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να επαναλάβει αυτή τη συμπεριφορά ξανά και ξανά.

Δίπλα σε κάρτες όπως το Τρία Σπαθί, το Οκτώ Κούπα, το Θάνατο ή το Δέκα Σπαθί, ο Ιππότης Μπαστούνι δείχνει χωρισμό, απομάκρυνση, διάσπαση ενότητας και αποξένωση.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ιππότης Μπαστούνι μπορεί να δείχνει ερεθισμούς του δέρματος, εγκαύματα, ενώ από ψυχολογικής άποψης μπορεί να δείχνει προβλήματα με τη διαχείριση θυμού.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Άφιξη, Αναχώρηση, Ενθουσιασμός, Επιτυχία, Κατόρθωμα, Μετακόμιση, Ταξίδι, Πάθος, Σεξ, Έρωτας, Πνευματικότητα, Έκπληξη, Πρόοδος, Κίνηση, Στόχος, Απασχόληση, Δράση, Ειλικρίνεια, Υπερκινητικότητα

Αρνητικά: Χωρισμός, Απομάκρυνση, Εντάσεις, Απιστία, Παρεξηγήσεις, Διακοπή, Απότομη Αλλαγή, Ανωριμότητα, Απιστία, Επιδεκτικότητα, Υπεροψία, Ανταγωνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου