Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ο Ακόλουθος Κούπα

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ακόλουθοι, που σε κάποιες τράπουλες αποκαλούνται και “πριγκίπισσες”, είναι οι πρώτες και οι πιο νεαρές φιγούρες της Ταρώ. Συχνά συμβολίζουν παιδιά ή άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Αν δεν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, τότε παίρνουν κατά κάποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά των Άσσων, από την άποψη ότι συμβολίζουν καταστάσεις που βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο. Όπως και οι Άσσοι, οι Ακόλουθοι δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ωριμότητα για να εκφράσουν με ουσιαστικό τρόπο τη δυναμική της ακολουθίας τους. Γι' αυτό, οι ενέργειες κι οι αντιδράσεις τους είναι συχνά σπασμωδικές, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, κατεύθυνση ή στόχο.

Τα γεγονότα που οι Ακόλουθοι προμηνύουν, σπανίως φέρνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε μία κατάσταση. Φέρνουν όμως ενθουσιασμό, φρέσκια ενέργεια, κουράγιο, περιέργεια, πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά που συνήθως θα δούμε σ' έναν νέο άνθρωπο. Οι Ακόλουθοι είναι μαθητές, υπό την έννοια ότι μόλις έχουν αρχίσει να εξασκούνται και να εμβαθύνουν στη γνώση που η ακολουθία του καθενός απ’ αυτούς προσφέρει.

Οι Ακόλουθοι πολλές φορές συμβολίζουν μηνύματα που πρόκειται να λάβουμε, τα οποία μπορεί να έχουν φυσική υπόσταση, όπως στην περίπτωση του Ακόλουθου Πεντάκτινου ή μία πιο αφηρημένη μορφή, όπως ένα συναίσθημα ή μία ιδέα, στην περίπτωση του Ακόλουθου Κούπα και Σπαθί αντίστοιχα.

Το στοιχείο που μοιράζονται όλοι οι Ακόλουθοι είναι η Γη. Κι αυτό συμβολικά σημαίνει πως φυτεύουν το σπόρο, που με την βοήθεια των υπόλοιπων φιγούρων, θα μεγαλώσει και θα καρπίσει. Φυσικά, ο καθένας απ' τους Ακόλουθους, φέρει επίσης και το στοιχείο της ακολουθίας στην οποία ανήκει. Έτσι, παραδείγματος χάριν, ο Ακόλουθος Κούπα, είναι η Γη του Νερού και μπορούμε να τον φανταστούμε σαν τη πρώτη σταγόνα νερού που θα θρέψει το σπόρο που φυτεύτηκε.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ακόλουθων εκτείνεται από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας -ακόμα και βρέφη- έως έφηβους και νεαρά άτομα γύρω στα 20.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Αρχή, Ευκαιρίες, Μηνύματα, Μαθητεία

Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Η Γη του Νερού

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Πριγκίπισσα του Νερού και του Λωτού

Συσχετιζόμενα Ζώδια: Ιχθύες, Καρκίνος, Σκορπιός

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Ονειροπόλος

Ο Ακόλουθος Κούπα συμβολίζει τα πρώτα στάδια μίας ερωτικής σχέσης, όταν ακόμα όλα είναι ρομαντικά, αλλά και αβέβαια. Ο Ακόλουθος Κούπα είναι σύμβολο της πρώτης αγάπης ή μίας καινούργιας φιλίας, η οποία αν λάβει την απαραίτητη φροντίδα, μπορεί ν’ ανθίσει και να εξελιχθεί σε κάτι πιο σταθερό και ώριμο.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι οι Ακόλουθοι δε δίνουν υποσχέσεις για σίγουρη επιτυχία. Αυτό που προσφέρουν είναι ένα άνοιγμα, μία ευκαιρία, η οποία μπορεί να προχωρήσει σε κάτι περισσότερο, αλλά μπορεί και όχι. Ο Ακόλουθος Κούπα ενσαρκώνει τα χαρακτηριστικά του εφηβικού έρωτα, του ενθουσιασμού, των πρώτων συναισθημάτων που μόλις αρχίζουν να ξεπροβάλλουν. Όταν αυτή η κάρτα εμφανίζεται, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, μιας και εκτός από τις θετικές εξελίξεις που φέρνει, θα πρέπει να περιμένουμε κι εύθραυστες ισορροπίες, ανώριμες αντιδράσεις ή πράξεις που δε βγάζουν νόημα, κυρίως γιατί ο Ακόλουθος Κούπα δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί ουσιαστικά τα συναισθήματά του. Έτσι τη μία στιγμή μπορεί να εμφανίζεται ερωτευμένος κι ενθουσιώδης και την άλλη απόμακρος και καταθλιπτικός.

Ο Ακόλουθος Κούπα, μπορεί να προμηνύει εγκυμοσύνη, ειδικά αν συνοδεύεται από τον Ακόλουθο Μπαστούνι ή Πεντάκτινο, από τον Άσσο Κούπα ή τον Άσσο Μπαστούνι ή/και την Αυτοκράτειρα.

Οι Ακόλουθοι συμβολίζουν τις θετικές ή αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα μας που έχουν παιδικά χαρακτηριστικά. Επειδή ο Ακόλουθος Κούπα -όπως όλες οι Κούπες- συνδέεται με τα συναισθήματα, αυτό που ουσιαστικά περιγράφει ως ψυχολογική κατάσταση είναι η αθωότητα, ο ενθουσιασμός, τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα της εφηβικής ηλικίας, αλλά και ο εγωισμός, η κτητικότητα κι ο ναρκισσισμός.

Ο Ακόλουθος Κούπα συνήθως φέρνει ένα μήνυμα αγάπης, το οποίο ακόμα κι αν δεν αναφέρεται απαραίτητα σε ερωτικές σχέσεις, είναι τις περισσότερες φορές χαρμόσυνο. Μπορεί ακόμα να είναι μία πρόσκληση σε γιορτή ή σε κάποια χαρούμενη τελετή. Επειδή όμως ό Ακόλουθος Κούπα συχνά χάνεται στον ειδυλλιακό κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεών του, κάποιες φορές μπορεί ακόμα και να ξεχάσει ν’ απαντήσει σ’ ένα μήνυμα που έλαβε.

Ο Ακόλουθος Κούπα σχετίζεται με οτιδήποτε είναι όμορφο και καλλιτεχνικό, γι’ αυτό και πολλές φορές μπορεί να προμηνύει ενασχόληση με τον τομέα της μόδας, του θεάματος, της τέχνης. Σα συμβουλή, ο Ακόλουθος Κούπα μας παροτρύνει να εξερευνήσουμε και ν’ αναπτύξουμε τα καλλιτεχνικά μας ταλέντα και τη δημιουργική μας πλευρά.

Αντεστραμμένος, ο Ακόλουθος των Κυπέλλων, μπορεί να σημαίνει απογοήτευση στον έρωτα, αγάπη χωρίς ανταπόκριση και απόρριψη. Ο Ακόλουθος Κούπα μπορεί ν’ αντιδράσει υπερβολικά σε ερωτικές απογοητεύσεις, κάνοντας δηλώσεις κι απειλές που ακούγονται παιδικές κι ανώριμες. Όλες οι φιγούρες των κυπέλλων είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη όταν επηρεάζονται αρνητικά, ειδικά αν δίπλα τους υπάρχουν δύσκολα Σπαθιά.

Μια αρνητική εκδήλωση του Ακόλουθου Κούπα είναι ότι μπορεί να γίνει δραματικός, πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Λόγω της υπερβολικής του ευαισθησίας, μπορεί πολύ εύκολα να αναστατωθεί και να πέσει σε κατάθλιψη. Ο Ακόλουθος των Κυπέλλων προτιμά ν' αποφεύγει τις συγκρούσεις και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και πολλές φορές λειτουργεί ως ειρηνοποιός ή ως μεσάζων μεταξύ ατόμων που έχουν έρθει σε σύγκρουση.

Ο Ακόλουθος Κούπα συνδέεται στενά με τη διαίσθηση και τα όνειρα, αλλά δεδομένης της ανωριμότητάς του, μπορεί να απορροφηθεί υπερβολικά από ενασχόληση με ψυχικά και παραφυσικά φαινόμενα, σε σημείο που να χάσει την επαφή με τον εξωτερικό κόσμο, ειδικά αν κοντά του υπάρχει η Σελήνη.

Ο Ακόλουθος Κούπα, αν επηρεάζεται αρνητικά από άλλες κάρτες, όπως το Τέσσερα Πεντάκτινο ή ο Διάβολος, μπορεί να γίνει συναισθηματικά πιεστικός, ζηλιάρης, εξαρτώμενος, υπερβολικά ανασφαλής ή να θέλει να παίρνει συνεχή επιβεβαίωση για τα συναισθήματα του συντρόφου του, καταντώντας κτητικός και κουραστικός, σαν ένας ζηλιάρης έφηβος.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ακόλουθος Κούπα σχετίζεται με ψυχολογικές διαταραχές και κατάθλιψη. Όταν συνδυάζεται με δύσκολες κάρτες όπως το Οκτώ Σπαθί, δείχνει ότι τα συναισθήματα παραμένουν καταπιεσμένα κι ως αποτέλεσμα, ο Ακόλουθος Κούπα θα προσπαθήσει συνήθως να βρει διέξοδο στο ποτό, στο φαγητό ή ακόμα και στα ναρκωτικά. Λόγω του συσχετισμού του με την ομορφιά, ο Ακόλουθος Κούπα σε αρνητική μορφή μπορεί να φέρει υπερβολές σε θέματα εμφάνισης, όπως εμμονή με επεμβάσεις ομορφιάς, νευρική ανορεξία και γενικότερα διατροφικές διαταραχές που σχετίζονται με ψυχολογικά προβλήματα.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Μαθητής, Αγγελιοφόρος, Καλλιτέχνης, Παιδί, Ρομαντισμός, Έρωτας, Ερωτικό Μήνυμα, Στοργή, Φιλία, Αισιοδοξία, Διαίσθηση, Όνειρα, Ομορφιά, Δημιουργικότητα, Μόδα, Καλά Νέα, Πρόσκληση σε πάρτυ ή διασκέδαση, Φαντασία, Ηθοποιός, Ευαίσθησία, Ειρηνοποιός

Αρνητικά:Ερωτική Απογοήτευση, Δράμα, Κλάμα, Συναισθηματική Ανισορροπία, Κατάθλιψη, Αφέλεια, Ανωριμότητα, Κτητικότητα, Ζήλεια, Εμμονή με την ομορφιά, Συναισθηματικό Πλήγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου