Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η Ντάμα Πεντάκτινο

ΟΙ ΝΤΑΜΕΣ

Οι Ντάμες ανήκουν στο στοιχείο του νερού και συσχετίζονται με την Αυτοκράτειρα. Αντιπροσωπεύουν την παθητική, δεκτική πλευρά ανθρώπων ή καταστάσεων και έχουν τιθασεύσει την ενέργεια της ακολουθίας τους με έναν ήρεμο και θηλυκό τρόπο. Οι Ντάμες μπορεί να ενεργήσουν είτε βοηθητικά, αναλαμβάνοντας το ρόλο της φίλης και της μέντορα είτε εχθρικά, ανάλογα με τις κάρτες που βρίσκονται γύρω τους και τις προσδιορίζουν.

Οι Ντάμες σηματοδοτούν τη στιγμή της δημιουργίας και της ανάπτυξης, κατά την οποία μία κατάσταση αρχίζει ν' αναπτύσσεται και να θεμελιώνεται. Είναι λιγότερο εξωστρεφείς και περισσότερο δεκτικές κι υπομονετικές από τους Ρηγάδες και η επιρροή που ασκούν είναι πιο λεπτή και διακριτική, κάποιες φορές ακόμα και παρασκηνιακή.

Οι Ντάμες, παρόλο που συνήθως συμβολίζουν γυναίκες, μπορεί να αναφέρονται σε άτομα και των δύο φύλων που εκδηλώνουν τα χαρακτηριστικά τους. Εκτός από πραγματικά πρόσωπα όμως, οι Ντάμες - όπως όλες οι φιγούρες - μπορεί να αναφέρονται σε γεγονότα ή καταστάσεις που έχουν τις ιδιότητες που καθεμιά απ' αυτές φέρει.

Ενώ η Ρηγάδες εστιάζουν περισσότερο στα θέματα του “βασιλείου” τους, έχοντας μία πιο ευρεία και συνολική προοπτική των πραγμάτων, οι Ντάμες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ατομικά προβλήματα του κάθε υπηκόου και σκύβουν πάνω απ' αυτά με ευαισθησία και συμπόνοια, κάνοντας χρήση η καθεμιά των χαρισμάτων της ακολουθίας της .

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Παθητικότητα, Ωρίμανση, Σοφία, Θηλυκή Ενέργεια

Η ΝΤΑΜΑ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Γη

Αστρολογική Αντιστοιχία: Αιγόκερως

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Βασίλισσα του Θρόνου της Γης

Χρόνος: 13 Δεκεμβρίου με 9 Ιανουαρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η Ντάμα Πεντάκτινο ανήκει στο στοιχείο της Γης, γι' αυτό και είναι η πιο σταθερή απ’ όλες τις Ντάμες. Η Ντάμα Πεντάκτινο είναι κάποιος στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε, αν και κάποιες φορές μπορεί να γίνει πεισματάρα και αργή στις αντιδράσεις της. Μπορεί να μην εκφράζει εύκολα αυτό που αισθάνεται, όχι όμως γιατί προσπαθεί κρυφτεί ή ν’ αποστασιοποιηθεί, όπως κάνει επί παραδείγματι η Ντάμα Σπαθί, αλλά γιατί προτιμά ν’ ασχολείται με τα καθημερινά θέματα και τη σκληρή δουλειά και δε σπαταλά χρόνο στο ν’ αναλύει συναισθήματα ή να δραματοποιεί καταστάσεις.

Η Ντάμα Πεντάκτινο είναι πολύ ικανή στο να φέρνει εις πέρας θέματα της καθημερινότητας. Είναι πρακτική, στοργική και της αρέσουν τα όμορφα πράγματα. Η Ντάμα Πεντάκτινο μπορεί να έχει οικονομική άνεση, εφόσον τα πεντάκτινα δείχνουν σιγουριά και σταθερότητα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχει, είναι κάτι που επιδιώκει ν' αποκτήσει.

Η Ντάμα Πεντάκτινο μπορεί να είναι μητέρα, αγρότισσα, γυμνάστρια ή νοικοκυρά, αλλά όποια απασχόληση κι αν επιλέξει, το βασικό της χαρακτηριστικό είναι πως ξέρει πώς να λειτουργεί στο φυσικό κόσμο με ό,τι αυτός συμπεριλαμβάνει. Έτσι μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει περιουσία ή μπορεί ν’ ασχοληθεί με την υγεία και το φυσικό σώμα ή ακόμα μπορεί να φτιάξει ένα όμορφο σπιτικό μ’ έναν πλούσιο κήπο. Επειδή είναι ρεαλίστρια και πατάει καλά στη γη, μπορεί να είναι πετυχημένη επιχειρηματίας, ειδικά σε μικρές ή οικογενειακές επιχειρήσεις. Είναι πολύ εργατική, οργανωτική κι αφοσιωμένη σ' αυτό που κάνει.

Όπως όλα τα Πεντάκτινα, η Ντάμα της ακολουθίας ενδέχεται να χαρακτηρίζεται από συντηρητισμό. Σε αντίθεση με την αδερφή της Ντάμα Μπαστούνι, δεν της αρέσουν οι καινοτομίες κι οι ριζικές αλλαγές. Αν χρειαστεί να κάνει κάποιο μεγάλη αλλαγή,  μπορεί να προσαρμοστεί, αλλά η διαδικασία αυτή θα πάρει καιρό. Εκτός όμως από την αρνητική σημασία του όρου, ο συντηρητισμός μπορεί ν’ εκδηλώνεται κι ως συντήρηση-διατήρηση, με την έννοια της προστασίας. Έτσι θα δούμε τη Ντάμα Πεντάκτινο ν’ αναλαμβάνει το ρόλο της προστάτιδας των παραδόσεων, αλλά και του περιβάλλοντος, των ζώων και της γης.

Η Ντάμα Πεντάκτινο μπορεί να προμηνύει ότι θα φιλοξενήσουμε κάποιους επισκέπτες ή ότι θα φιλοξενηθούμε, αλλά ανάλογα με τις κάρτες που υπάρχουν στο ρίξιμο, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα φροντίσουμε κάποιον άνθρωπο που έχει χρηματική ή φυσική ανάγκη.

Στη Ντάμα Πεντάκτινο αρέσει να φροντίζει τους άλλους με πρακτικούς τρόπους. Έτσι θα παροτρύνει αυτόν που είναι θλιμμένος να ασχοληθεί με τη δουλειά ή με τη φυσική άσκηση για να ξεχάσει τη θλίψη του, θα μαγειρέψει ένα ωραίο φαγητό για να ευχαριστήσει τους δικούς της, θα μας προτείνει να φροντίσουμε το σώμα μας μ’ ένα ωραίο μασάζ ή έναν χαλαρωτικό ύπνο. Η Ντάμα Πεντάκτινο θα μας συμβουλεύσει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας με πρακτικά μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμβουλές της θα περιστρέφονται γύρω από δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε στο φυσικό επίπεδο.

Η Ντάμα Πεντάκτινο μπορεί να περιγράφει κάποιον/α που θα παντρευτεί για πρακτικούς λόγους. Όχι απαραίτητα για τα χρήματα - αν και η οικονομική άνεση είναι ένα θέμα που πάντα απασχολεί την Ντάμα Πεντάκτινο-, αλλά για οτιδήποτε αισθανθεί ότι θα της παρέχει σιγουριά και ασφάλεια.

Το άτομο που περιγράφεται από τη Ντάμα Πεντάκτινο μπορεί να έχει δυσκολία να κατανοήσει διανοούμενους, πνευματικούς ή αθεράπευτα ρομαντικούς ανθρώπους, εφόσον η προσοχή αυτής της Ντάμας είναι στο εδώ και τώρα και είναι πολύ απασχολημένη με τον υλικό κόσμο.

Πολύ συχνά, η Ντάμα Πεντάκτινο σχετίζεται με την αγορά ή το χτίσιμο σπιτιού, αλλά και γενικά με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ακίνητη περιουσία ή σπίτια, όπως διακόσμηση κι επισκευές.

Όταν εμφανίζεται αυτή η κάρτα, θα πρέπει ν’ αναμένουμε ότι θα μας απασχολήσουν πρακτικά ζητήματα ή θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, ασφάλεια, περιουσιακά ή θέματα υγείας. Η Ντάμα Πεντάκτινο έχει σα στόχο της την ευημερία και τη σιγουριά κι όταν έχει δίπλα της κάρτες όπως το Έξι Πεντάκτινο και το Τρία Κούπα δείχνει αφθονία και κέρδη. Αντίθετα, αν η Ντάμα Πεντάκτινο επηρεάζεται αρνητικά από κάρτες όπως ο Πύργος ή το Πέντε Πεντάκτινο, μπορεί να δείχνει οικονομικές δυσκολίες και απώλεια εισοδημάτων. Με κάρτες όπως όπως ο Διάβολος, το Τέσσερα Πεντάκτινο ή το Δέκα Πεντάκτινο, μπορεί να δείχνει υλισμό, φιλαργυρία και κτητικότητα.

Η Ντάμα Πεντάκτινο προμηνύει ότι ένα επαγγελματικό σχέδιο θ’ αρχίσει ν’ αποδίδει καρπούς κι επίσης φέρνει την ωρίμανση και την εξέλιξη πλάνων πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει για καιρό.

Στις σχέσεις, η Ντάμα Πεντάκτινο δείχνει σταθερότητα, φροντίδα και στοργή, αλλά αν επηρεάζεται αρνητικά από κάρτες όπως το Τέσσερα Κούπα ή τον Κρεμασμένο δείχνει στασιμότητα και καταστάσεις που δεν εξελίσσονται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

Η Ντάμα Πεντάκτινο μας συμβουλεύει να σιγουρευτούμε ότι καλύπτουμε τις ανάγκες μας στο φυσικό επίπεδο, είτε αυτό έχει να κάνει με άνεση και ασφάλεια είτε με τις σωματικές μας ανάγκες. Μας προτρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση του χρόνου και των πόρων μας κι αν κάτι μας απασχολεί, να καταφύγουμε στην κοινή λογική, χωρίς να κάνουμε παράτολμες κινήσεις.

Όσον αφορά στην υγεία, η Ντάμα Πεντάκτινο σχετίζεται με προβλήματα διατροφής, δυσπεψίες, ανορεξία ή βουλιμία, όπως επίσης και με παραμέληση φροντίδας του σώματος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Ωριμότητα, Αφθονία, Επιτυχία, Πρόοδος, Πλούτος, Πολυτέλεια, Πρεστιζ, Ακίνητη Περιουσία, Μεθοδικότητα, Πρακτικότητα, Σταθερότητα, Φιλοδοξία, Ικανότητα, Αφοσίωση, Ποιότητα, Γενναιοδωρία, Φροντίδα, Υγεία, Φύση, Προστασία

Αρνητικά: Υλισμός, Στασιμότητα, Φιλαργυρία, Φτώχεια, Καιροσκοπία, Ανία, Αμέλεια, Έλλειψη, Ανασφάλεια, Σπατάλη, Αρρώστια, Ακαμψία, Στενομυαλιά, Συντηρητισμός, Φανατισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου