Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο Ιππότης Πεντάκτινο

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Οι Ιππότες είναι το επόμενο βήμα και η εξέλιξη των Ακόλουθων. Όπως και οι Ακόλουθοι, είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων και φέρνουν ειδήσεις που αφορούν σε εξελίξεις, δράση, αλλαγές και πρόοδο. Οι ιππότες έχουν πάντα κάποια αποστολή που τους έχει ανατεθεί από και για το «βασίλειο» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη φέρουν εις πέρας. Ο καθένας απ’ αυτούς ψάχνει το «Χρυσό Δισκοπότηρο» της ακολουθίας που ανήκει.

Το στοιχείο τους είναι ο Αέρας, γι’ αυτό κινούνται γρήγορα κι ενίοτε απρόβλεπτα. Σίγουρα ωριμότεροι από τους Ακόλουθους, αλλά δίχως να έχουν γίνει ακόμα κύριοι της γνώσης που η ακολουθία του καθενός προσφέρει, οι Ιππότες, πάνω στον υπερβολικό τους ζήλο, μπορεί να καταφύγουν σε ακραίες συμπεριφορές, που μπορεί να φέρουν είτε θετικά είτε αρνητικά αποτελέσματα.

Η δίψα των Ιπποτών για δράση λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη που μας ωθεί στο να προχωράμε μπροστά, παραμερίζονται τις δυσκολίες, βρίσκοντας το κουράγιο να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και συγχρόνως μας δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τις νίκες και τα τρόπαια που κατακτούμε μέσω των προσπαθειών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιππότες είναι ουσιαστικά πολεμιστές και μάχονται γι’ αυτό που πιστεύουν. Αμύνονται όταν το βασίλειο δέχεται επίθεση και επιτίθενται όταν ο καιρός ευνοεί καινούργιες κατακτήσεις.

Όταν αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, το ηλικιακό εύρος των Ιπποτών είναι συνήθως από 20 έως 30-35 έτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούν να χαρακτηρίζουν μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά τους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Κίνηση, Πρόοδος, Μηνύματα, Αποστολή

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Η Γη του Αέρα

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Άγριας κι Εύφορης Γης

Αστρολογική Αντιστοιχία: Παρθένος

Χρόνος: 12 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Προστάτης

Ο Ιππότης Πεντάκτινο είναι αυτός που η δράση του υποκινείται από χρήματα, υλικά αγαθά και απ' οτιδήποτε έχει να κάνει με το φυσικό και χειροπιαστό κόσμο. Είναι ο πιο βραδυκίνητος απ’ όλους τους Ιππότες και παρόλο που μπορεί να δίνει την εντύπωση του παθητικού ή ακόμα κι αδύναμου σε σύγκριση με τους Ιππότες των άλλων ακολουθιών, έχει μεγάλη υπομονή, επιμονή και σταθερότητα. Η έλλειψη βιασύνης που τον χαρακτηρίζει, τον κάνει τον πιο αξιόπιστο και σταθερό απ’ όλους τους Ιππότες.

Ο Ιππότης Πεντάκτινο δε φέρνει ριζοσπαστικές αλλαγές. ΄Όταν εμφανίζεται, σίγουρα θα πρέπει να αναμένουμε κάποια πρόοδο, όπως με όλους τους Ιππότες, αλλά η πρόοδος αυτή θα είναι αργή και σταδιακή και θ’ ακολουθεί μοτίβα συμπεριφορών και καταστάσεων που έχουμε ήδη συνηθίσει. Ο Ιππότης Πεντάκτινο δε φέρνει ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Ο Ιππότης Πεντάκτινο είναι άτομο που δε λέει πολλά λόγια, αλλά θα πει αυτό που θέλει να πει κυρίως μέσω πράξεων. Του αρέσουν οι απολαύσεις της καθημερινής ζωής, αλλά δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά. Είναι άνθρωπος του καθήκοντος κι έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Ο Ιππότης Πεντάκτινο εστιάζει στο «πως» κι όχι στο «γιατί» κι όταν βάλει κάποιο στόχο δουλεύει ακούραστα για να τον πετύχει, ακόμα κι αν χρειαστεί αρκετός χρόνος γι' αυτό. Είναι αργός, μεθοδικός και συγκεντρωμένος.

Όσον αφορά σε σχέσεις, ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να μην έχει την οξυδέρκεια του Ιππότη Σπαθί ή το συναισθηματισμό του Ιππότη Κούπα, αλλά σίγουρα είναι κάποιος στον οποίο μπορείς να βασιστείς. Συνήθως διαλέγει το/τη σύντροφό του ανάλογα με το ποια πιστεύει ότι είναι η πιο λογική επιλογή για μακροχρόνια σχέση. Έτσι μπορεί να βάλει στην άκρη συναισθηματισμούς και να επιλέξει ανάλογα με το τι υπαγορεύει η εργασία, τα οικονομικά του ή η κοινωνική του θέση. Είναι πιστός και παρόλο που μπορεί να μη φέρνει το πάθος και τον ενθουσιασμό των άλλων Ιπποτών, είναι στοργικός και φροντίζει να παρέχει τα απαραίτητα στο/στη σύντροφό του.

Όσον αφορά σε δουλειά και καριέρα, ο Ιππότης Πεντάκτινο δουλεύει μεθοδικά και χτίζει την επαγγελματική του επιτυχία βήμα βήμα. Προτιμάει θέσεις εργασίςα που είναι σίγουρες και εδραιωμένες, όπως σε ιδρύματα, οργανισμούς και μεγάλες εταιρίες. Του αρέσει η ρουτίνα και αισθάνεται άβολα με εκπλήξεις και υπερβολικούς νεωτερισμούς. Ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να επιλέξει να κάνει επάγγελμα που σχετίζεται με τη φύση, τη γη ή τα ζώα. Μπορεί επίσης να προμηνύει ότι μία επένδυση θα έχει μακροπρόθεσμη απόδοση. Επειδή ο Ιππότης Πεντάκτινο σχετίζεται με το φυσικό σώμα, μπορεί επίσης να συνδέεται με ιατρικά επαγγέλματα ή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με φροντίδα και άσκηση του σώματος.

Ο Ιππότης Πεντάκτινο δείχνει αργές εξελίξεις και καταστάσεις που κάποιες φορές θ’ απαιτήσουν –ή και θα δοκιμάσουν- την υπομονή μας. Κάρτες όπως ή Εγκράτεια ή το Επτά Πεντάκτινο θα ενισχύσουν αυτή την ερμηνεία.

Σαν κάρτα ταξιδιού, δείχνει ταξίδι από ξηρά, με αυτοκίνητο ή τραίνο ή μπορεί ακόμα να προμηνύει ένα ταξίδι που θα κρατήσει πολύ ή κατά το οποίο θα έρθουμε αντιμέτωποι με καθυστερήσεις.

Αρνητικά, ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να γίνει υλιστής και φυλάργυρος, ειδικά αν δίπλα υπάρχει ο Διάβολος, το Τέσσερα Πεντάκτινο ή το Δέκα Πεντάκτινο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δείχνει άτομα που προσπαθούν να πλουτίσουν με γρήγορους τρόπους, χρησιμοποιώντας αμφίβολα μέσα. Ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να μη διστάσει να κάνει ένα πλούσιο γάμο χωρίς έρωτα, προκειμένου να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Ο αντεστραμμένος ή αρνητικά επηρεασμένος Ιππότης Πεντάκτινο, μπορεί να δείχνει οποιουδήποτε είδους αδράνεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και στασιμότητα, ειδικά με κάρτες όπως ο Κρεμασμένος ή το Τέσσερα Κούπα. Σε αυτή την περίπτωση ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί αντιπροσωπεύει κάποιον που είναι τεμπέλης και περνάει/χάνει τον καιρό του μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας σνακς ή κάποιον που είναι εγκλωβισμένος σε μία δουλειά ή κατάσταση που δεν έχει ελπίδα εξέλιξης.

Ο Ιππότης Πεντάκτινο σχετίζεται με την οικολογία, τα οικολογικά κινήματα και γενικά με την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Τα μηνύματα που φέρνει ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να πάρουν χρόνο να φτάσουν, ενώ συχνά φορές το μήνυμα μπορεί να έχει φυσική υπόσταση όπως ένα γράμμα, ένα σημείωμα ή έγγραφο.

Σα συμβουλή, ο Ιππότης Πεντάκτινο μας λέει να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις και να βλέπουμε τα πράγματα μέσω της κοινής λογικής, να είμαστε ρεαλιστές και να δώσουμε χρόνο σε καταστάσεις για να εξελιχθούν.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ιππότης Πεντάκτινο μπορεί να δείχνει παχυσαρκία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, χαλάρωση του σώματος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Δέσμευση, Σκληρή Δουλειά, Ευθύνη, Υπευθυνότητα, Κέρδη, Φιλοδοξία, Χρήματα, Επιχειρήσεις, Σιγουριά, Σταθερότητα, Μακροπρόθεσμα σχέδια, Πρακτικός, Έμπιστος, Υποστήριξη, Δύναμη, Υπομονή, Επιμονή, Υγεία, Φύση, Παράδοση, Γη, Προστασία

Αρνητικά: Ανία, Βραδύτητα, Στασιμότητα, Συντηρητισμός, Τεμπελιά, Αστάθεια, Πεισματάρης, Ανεργία, Βραδύνοια, Προικοθήρας, Δειλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου