Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Άσσος Μπαστούνι

ΟΙ ΑΣΣΟΙ

Οι Άσσοι, ως το πρώτο χαρτί κάθε ακολουθίας, συμβολίζουν την αρχή της δραστηριότητας, τη σπίθα που σηματοδοτεί την έναρξη της δράσης, το σπόρο που θ' ανθίσει αργότερα. Η ενέργειά τους είναι όπως αυτή του Μάγου της Μεγάλης Αρκάνα, η οποία αφήνει όλες τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Φανταστείτε τον άσσο σα μία πόρτα που ανοίγεται μπροστά μας. Δε μπορούμε να δούμε απ' την αρχή που οδηγεί το κάθε μονοπάτι, αλλά μπορούμε να δούμε που οδηγούν τα πρώτα βήματα και κατά πόσο το τοπίο που βλέπουμε με μία πρώτη ματιά, είναι φιλικό ή εχθρικό.

Παραπάνω από ένας άσσοι σ' ένα ρίξιμο σημαίνουν ένα πολύ ενεργητικό και ενθουσιώδες ξεκίνημα κι αν κάρτες που τους συνοδεύουν είναι ευνοϊκές, συμβολίζουν τύχη και πλούτο. Σε συνδυασμό με βαλέδες, την Αυτοκράτειρα ή τον Κόσμο, είναι πιθανό να σημαίνουν εγκυμοσύνη και τον ερχομό ενός παιδιού.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ξεκίνημα, το Εγώ, Βάση, Ανεξαρτησία, Σπόρος, Αρχή, Ευκαιρία, Πιθανότητα

Ο ΑΣΣΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Κριός, Λέων, Τοξότης

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Εστία της Δύναμης της Φωτιάς

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Σε αντίθεση με τον Άσσο Κούπα, ο Άσσος Μπατσούνι ανήκει στο βασίλειο της Φωτιάς. Κατά συνέπεια είναι στον αντίποδα του συμβολισμού του Άσσου Κούπα. Εκεί που ο Άσσος Κούπα συμβολίζει το θηλυκό, παθητικό στοιχείο, ο Άσσος Μπαστούνι, αντιπροσωπεύει το ενεργητικό, αρσενικό στοιχείο. Η Φωτιά δείχνει δράση κι ενεργητικότητα κι ο Άσσος Μπαστούνι είναι κυριολεκτικά η σπίθα που φέρνει την κίνηση, η ανάφλεξη των ιδεών, η ενέργεια, η πρωτοβουλία. Ο Άσσος Μπαστούνι μας φωνάζει "θέλω να δημιουργήσω"!

Ο Άσσος Μπαστούνι είναι μία πολύ δυναμική κάρτα. Είναι η κάρτα που περιγράφει εκείνες τις μέρες που ξυπνάμε γεμάτοι έμπνευση και όρεξη για δημιουργία. Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι ο άσσος αυτός μας δίνει μία πρώτη ώθηση, αλλά όπως κάθε άσσος, δε σημαίνει ολοκλήρωση.

Ο Άσσος Μπαστούνι είναι εξαιρετικός οιωνός όταν σκεπτόμαστε ν' αρχίσουμε κάτι καινούργιο, διότι πάνω απ' όλα, μας λέει ότι έχουμε τις δυνάμεις να το φέρουμε εις πέρας.

Όπως ο Άσσος Κούπα είναι σύμβολο της γυναικείας γονιμότητας, ο Άσσος Μπαστούνι, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι με τον τρόπο που απεικονίζεται αποτελεί ένα φαλλικό σύμβολο,αναπαριστά την ανδρική γονιμότητα και τη σεξουαλική ενέργεια.

Τα αρνητικά στοιχεία του Άσσου Μπαστούνι είναι κατ' αρχήν ότι δεδομένης της φλογερής φύσης του, τα αποτελέσματα που θα φέρει είναι απρόβλεπτα. Όσο μεγαλύτερη πίστη έχουμε στις ικανότητές μας κι όσο περισσότερη σταθερότητα μπορούμε να δώσουμε στις προσπάθειες μας, τόσο πιθανότερο είναι τ' αποτελέσματα του Άσσου να είναι προς όφελός μας. Ο Άσσος Μπαστούνι που βγαίνει εκτός ελέγχου, είναι καταστροφικός όσο και μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Ένα άλλο στοιχείο του Άσσου Μπαστούνι που επηρρεάζεται αρνητικά, είναι πως αντί για δράση, οδηγεί σε αδράνεια και αναβλητικότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και μετά από μία "εκρητική" αρχή. Ένα παράδειγμα είναι όταν μέσα στον ενθουσιασμό μας, καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως και τελικά αδυνατούμε να τελειώσουμε οποιδήποτε απ' αυτά, γιατί εξαντλήσαμε και σπαταλήσαμε τις δυνάμεις μας, χωρίς να εστιάσουμε σε κάτι συγκεκριμένο.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, ο αρνητικός Άσσος Μπαστούνι, μπορεί να σημαίνει την έλλειψη "πρώτων υλών" που χρειαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας μία εργασία ή για να πραγματοποιήσουμε μία ιδέα. Μπορεί ν' αναφέρεται σε έλλειψη χρημάτων ή υλικών στα οποία για κάποιο λόγο δεν έχουμε πρόσβαση.

Μία ιδιότητα του αρνητικού Άσσου Μπαστούνι, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα, είναι - η χωρίς βάση- υπερβολική αυτοπεποίθηση, στοιχείο ενός ατόμου χωρίς ωριμότητα το οποίο ρίχνεται δίχως πολύ σκέψη σε δραστηριότητες για τις οποίες δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ή γνώσεις. Έτσι πολλές φορές ο αρνητικός Άσσος Μπαστούνι μας προειδοποιεί να μην πάρουμε πρώιμες αποφάσεις και να μην ενεργήσουμε χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου