Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άσσος Πεντάκτινο

ΟΙ ΑΣΣΟΙ

Οι Άσσοι, ως το πρώτο χαρτί κάθε ακολουθίας, συμβολίζουν την αρχή της δραστηριότητας, τη σπίθα που σηματοδοτεί την έναρξη της δράσης, το σπόρο που θ' ανθίσει αργότερα. Η ενέργειά τους είναι όπως αυτή του Μάγου της Μεγάλης Αρκάνα, η οποία αφήνει όλες τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Φανταστείτε τον άσσο σα μία πόρτα που ανοίγεται μπροστά μας. Δε μπορούμε να δούμε απ' την αρχή που οδηγεί το κάθε μονοπάτι, αλλά μπορούμε να δούμε που οδηγούν τα πρώτα βήματα και κατά πόσο το τοπίο που βλέπουμε με μία πρώτη ματιά, είναι φιλικό ή εχθρικό.

Παραπάνω από ένας άσσοι σ' ένα ρίξιμο σημαίνουν ένα πολύ ενεργητικό και ενθουσιώδες ξεκίνημα κι αν κάρτες που τους συνοδεύουν είναι ευνοϊκές, συμβολίζουν τύχη και πλούτο. Σε συνδυασμό με βαλέδες, την Αυτοκράτειρα ή τον Κόσμο, είναι πιθανό να σημαίνουν εγκυμοσύνη και τον ερχομό ενός παιδιού.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ξεκίνημα, το Εγώ, Βάση, Ανεξαρτησία, Σπόρος, Αρχή, Ευκαιρία, Πιθανότητα

Ο ΑΣΣΟΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Γη

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Εστία της Δύναμης της Γης

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Στον Άσσο Πεντάκτινο απεικονίζεται ένα χέρι που κρατάει ένα νόμισμα, με το πεντακτινο χαραγμένο επάνω του. Όλη η ακολουθία των Πεντάκτινων συνδέεται με τις εκδηλώσεις στο υλικό επίπεδο κι έτσι όλες οι κάρτες της είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τα αγαθά που έχουμε ή επιδιώκουμε ν' αποκτήσουμε, το φυσικό σώμα, τα χρήματα, την ικανοποίηση, τις επιχειρήσεις, τα κέρδη, τον υλισμό. Οι κάρτες της ακολουθίας των Πεντάκτινων συμβολίζουν τα δώρα που κερδίζει κανείς, τα έπαθλα που του απονέμονται για τη δουλειά και τους κόπους που απαιτούν οι κάρτες που εμφανίζονται στις άλλες τρεις ακολουθίες. Η φράση κλειδί γι' αυτόν τον Άσσο είναι: "Θέλω ν' αποκτήσω".

Ο άσσος αυτός συμβολίζει το θεμέλιο για κάθε κάθε είδους σχέδιο και λόγω της γήινης φύσης του, αποτελεί μία πολύ ισχυρή και σταθερή βάση για κάθε καινούργιο ξεκίνημα. Χωρίς να αποτελεί υπόσχεση για μακροχρόνια οικονομική ή υλική ασφάλεια, είναι παρόλα αυτά ένας πολύ καλός οιωνός.

Ο Άσσος Πεντάκτινο είναι το γόνιμο έδαφος στο οποίο μπορεί να καρποφορήσει η κάθε ιδέα, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας κι αν αυτή αφορά. Έτσι θα δούμε πολλές φορές τον Άσσο Πεντάκτινο ακόμα και σε ριξίματα που έχουν σχέση με ερωτικά, ενώ θα περιμέναμε να δούμε τον Άσσο Κούπα που είναι το κατεξοχήν χαρτί για τις ερωτικές σχέσεις. Αυτό συμβαίνει όταν το άτομο για το οποίο ρωτάμε είτε εμπλέκεται και επαγγελματικά μαζί μας είτε αντιπροσωπεύει για μας κάτι παραπάνω από έναν ερωτικό σύντροφο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα Πεντάκτινα είναι τα χαρτιά που συμβολίζουν την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη.

Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, ότι όλα τα Πεντάκτινα, δείχνουν αργή αλλά σταθερή κίνηση, εξαιτίας της σχέσης τους με το στοιχείο της γης, που από φύσης θεωρείται αργό και παθητικό. Οπότε οτιδήποτε αρχίσουμε κάτω από την επήρρεια του Άσσου Πεντάκτινου, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή προκειμένου να το φέρουμε εις πέρας. Στον Άσσο Πεντάκτινο δεν αρέσουν οι περιπέτειες. Προτιμά να ενεργεί και να εξελίσσεται συντηρητικά, χωρίς πολλά ρίσκα κι όσο το δυνατόν μέσα στην ασφάλεια του οικείου περιβάλλοντος.

Αυτός ο άσσος μας ζητάει να είμαστε ρεαλιστές και να βασιστούμε όχι μόνο στη διαίσθησή μας, αλλά και στην κοινή λογική, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο Άσσος Πεντάκτινο, όταν εμφανίζεται σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες, μας δίνει τη δύναμη και την ικανότητα να αντέξουμε καρτερικά τις δυσκολίες.

Ο αρνητικός Άσσος Πεντάκτινο, όσον αφορά στην υγεία, αναφέρεται σε προβλήματα κινητικότητας, όπως ακαμψία, αγκύλωση μυισκελετικά προβήματα.

Επειδή τα δώρα που μας προσφέρει αυτός ο άσσος είναι πολύ πιο απτά απ' αυτά των υπόλοιπων άσσων της Ταρώ, αρνητικά ο Άσσος Πεντάκτινο εκδήλώνεται με όλους τους τρόπους που ο πλούτος και η υλική πραγματικότητα μπορεί να διαφθείρει τους ανθρώπους. Έτσι πολλές φορές το νέο ξεκίνημα που συμβολίζει, ξεκινά μόνο από απληστία ή από τυφλή επιδίωξη απόκτησης δύναμης.

Η υπερβολική προσήλωση στην ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας που ο υλικός κόσμος προσφέρει, είναι μία ακόμα μορφή που μπορεί να πάρει ο αρνητικός Άσσος Πεντάκτινο.

Αν ο Άσσος Πεντάκτινο επηρρεάζεται αρνητικά από άλλες κάρτες, είναι πιθανόν να σημαίνει χαμένες ευκαρίες, τόσο γιατί πιστεύουμε ότι κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και τελικά δεν το επιδιώκουμε, όσο και γιατί μπορεί να φοβόμαστε ότι αν το επιδιώξουμε, θα μας επιβληθούν περιορισμοί τους οποίους δεν επιθυμούμε.

Καθυστερήσεις, προβλήματα με εύρεση εργασίας ή προβλήματα πληρωμών είναι κάποιες ακόμα από τις αρνητικές εκδηλώσεις του άσσου Πεντάκτινου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου