Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το Δύο Μπαστούνι

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα δύο στην Ταρώ διασπούν την ενότητα των άσσων, αλλά κατά τον ίδιο χρόνο, προσθέτουν ένα νέο στοιχείο. Ο αριθμός δύο συμβολίζει την ισορροπία μέσω της ενότητας, γι' αυτό και τα δυάρια είναι συνυφασμένα με τις σχέσεις. Είναι το ένα που γίνεται δύο. Τα δύο μπορούμε να τα φανταστούμε σαν δύο ζυγούς που προσπαθούν να εξισορροπίσουν σε μία ζυγαριά. Αυτά που συμβολίζουν έχουν να κάνουν με την ένωση δύο αντιθέτων δυνάμεων, με την ανάμειξη, με τη συνεργασία και με τη διαμεσολάβηση.

Τα Δύο όμως, αντιπροσωπεύουν και τα πολικά αντίθετα και το δυαδισμό. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές όταν βρίσκουμε δύο σ'ένα ρίξιμο, σημαίνει πως αντιμετωπίζουμε ή θ' αντιμετωπίσουμε ένα δίλημμα. Αν και οι γύρω κάρτες το υποστηρίζουν, θα πρέπει να περιμένουμε συμπεριφορές κι εκδηλώσεις που θα χαρακτηρίζαμε "των άκρων".

Όπως οι άσσοι συνδέονται με το Μάγο, τα δύο συνδέονται με την Αρχιέρεια. Κι επειδή η Αρχιέρεια, όπως είδαμε, συμβολίζει τη θηλυκή, παθητική ενέργεια, τα δύο μπορούν κάλλιστα να αντιπροσωπεύουν μία παθητική περίοδο αναμονής ή στάσης, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε, να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, να σκεφτούμε τις επιλογές μας και να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Πολικότητα, ισορροπία, αναμονή, σχέσεις, ένωση, συνεργασία, δυαδισμός, ανακωχή, εκπλήξεις

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΔΥΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Άρης στον Κριό

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Κυριαρχίας

Χρόνος: 21 Μαρτίου - 30 Μαρτίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Δύο Μπαστούνι είναι η κάρτα που μας ωθεί να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας, είναι η κάρτα της δράσης - όπως όλα τα μπαστούνια-, είναι η κάρτα που μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Η ενέργειά της μοιάζει με αυτή του Μάγου, μόνο που με το δύο μπαστούνι, μπορούμε να χειριστούμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας με μεγαλύτερη ευκολία, γιατί είναι πιο απτή και πιο κατανοητή απ' αυτή του Μάγου. Όταν εμφανιστεί το Δύο Μπαστούνι, το μόνο σίγουρο είναι πως θ' αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που θα απαιτήσει λήψη αποφάσεων και δράση.

Μια χαρακτηριστική εκδήλωση του Δύο Μπαστούνι είναι όταν κουρασμένοι από την αναμονή ή την απραξία, αποφασίζουμε να πάρουμε μία κατάσταση στα χέρια μας. Είναι εκείνες οι πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε προκειμένου να κινηθούμε προς κάποιο στόχο. Πετάμε από πάνω μας το δισταγμό και την αβεβαιότητα και χαράζουμε το μονοπάτι που -ενδεχομένως- θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε.

Στα Μπαστούνια αρέσουν οι μάχες και η προκλήσεις, έτσι συχνά το Δύο Μπαστούνι χαρακτηρίζει κάποιον που παρόλο που έχει πολλά, αναζητά περισσότερα, τόσο στο επαγγελματικό όσο και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο.

Επειδή όπως είπαμε τα δυάρια μπορεί να φέρνουν μαζί τους διλήμματα, το Δύο Μπαστούνι μπορεί να σημαίνει ότι θα μας παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία, αλλά θα διστάσουμε να την αρπάξουμε, επειδή δεν είμαστε πεπεισμένοι για το κατά πόσο επιτυχημένη θ' αποδειχθεί. Στα επαγγελματικά, μπορεί να φέρει διαπραγματεύσεις και συμμαχίες προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι Δύο Μπαστούνι έχει εμμονή με την επιτυχία.

Αρνητικά, το Δύο Μπαστούνι μπορει να δείχνει παιχνίδια κυριαρχίας τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε παγιδευμένοι, ειδικά αν δεν έχουμε τις προϋποθέσεις να απομακρυνθούμε από μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση.

Μία άλλη αρνητική εκδήλωση του Δύο Μπαστούνι, που σίγουρα είναι οικεία σε όλους μας, είναι αυτή του ατόμου που έχει πολλές και μεγάλες ιδέες, αλλά δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει καμία απ' αυτά. Ο λόγος είναι συνήθως η αποτυχία του να στηρίξει αυτές τις ιδέες με πρακτικά μέσα.

Παρόλο που ο απώτερος σκοπός μπορεί να είναι καλός, το Δύο Μπαστούνι μπορεί να φέρει φόβο κι ανησυχία σε κάποιον που αποφάσισε απότομα κι αναπάντεχα ν' απομακρυνθεί από μία κατάσταση, η οποία από καιρό δεν τον εξυπηρετούσε πια και να κινηθεί προς μία νέα, αλλά άγνωστη κατεύθυνση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της κάρτας είναι η άισθηση μοναξιάς ή ακόμα και θλίψης που μπορεί να αισθάνεται ένας φαινομενικά πολύ επιτυχημένος άνθρωπος. Καμιά φορά η κορυφή είναι πολύ μοναχική, όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Το Δύο Μπαστούνι, όπως όλα τα δυάρια, μπορεί να φέρει εκπλήξεις. Όταν όμως επηρρεάζεται αρνητικά, αυτές οι εκπλήξεις θα είναι δυσάρεστες. Όπως η ξαφνική εμφάνιση κάποιου ατόμου που δεν περιμέναμε και δε θα θέλαμε να συναντήσουμε ή αντίθετα η απομάκρυνση κάποιου αγαπητού προσώπου.

Ένα άλλο αρνητικό χαρακτηριστικό του Δύο Μπαστούνι, είναι ότι μπορεί να μας δημιουργήσει σύμπλεγμα κατωτερότητας όταν βρισκόμαστε μαζί με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. Είτε γιατί εμείς οι ίδιοι θεωρούμε τον εαυτό μας κατώτερο είτε γιατί οι εκείνοι προσπαθούν με με τον άφλα ή βήτα τρόπο να μας μειώσουν και να κυριαρχήσουν πάνω μας.

Το αρνητικό δύο μπαστούνι μπορεί ν' αναφέρεται στην ακύρωση κάποιου ταξιδιού ή στην πρώιμη επιστροφή από ένα ταξίδι, λόγω δυσκολιών.

Όσον αφορά σε θέματα υγείας, το Δύο Μπαστούνι μπορει να δείχνει αγοραφοβία ή φοβία για τους ανοιχτούς χώρους.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

κυριαρχία, συμμαχίες, εξουσία, δίλημμα, έλεγχος, αντιθέσεις, εκπλήξεις, αναπάντεχα γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου