Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το Δύο Κούπα

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα δύο στην Ταρώ διασπούν την ενότητα των άσσων, αλλά κατά τον ίδιο χρόνο, προσθέτουν ένα νέο στοιχείο. Ο αριθμός δύο συμβολίζει την ισορροπία μέσω της ενότητας, γι' αυτό και τα δυάρια είναι συνυφασμένα με τις σχέσεις. Είναι το ένα που γίνεται δύο. Τα δύο μπορούμε να τα φανταστούμε σαν δύο ζυγούς που προσπαθούν να εξισορροπίσουν σε μία ζυγαριά. Αυτά που συμβολίζουν έχουν να κάνουν με την ένωση δύο αντιθέτων δυνάμεων, με την ανάμειξη, με τη συνεργασία και με τη διαμεσολάβηση.

Τα Δύο όμως, αντιπροσωπεύουν και τα πολικά αντίθετα και το δυαδισμό. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές όταν βρίσκουμε δύο σ'ένα ρίξιμο, σημαίνει πως αντιμετωπίζουμε ή θ' αντιμετωπίσουμε ένα δίλημμα. Αν και οι γύρω κάρτες το υποστηρίζουν, θα πρέπει να περιμένουμε συμπεριφορές κι εκδηλώσεις που θα χαρακτηρίζαμε "των άκρων".

Όπως οι άσσοι συνδέονται με το Μάγο, τα δύο συνδέονται με την Αρχιέρεια. Κι επειδή η Αρχιέρεια, όπως είδαμε, συμβολίζει τη θηλυκή, παθητική ενέργεια, τα δύο μπορούν κάλλιστα να αντιπροσωπεύουν μία παθητική περίοδο αναμονής ή στάσης, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε, να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, να σκεφτούμε τις επιλογές μας και να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Πολικότητα, ισορροπία, αναμονή, σχέσεις, ένωση, συνεργασία, δυαδισμός, ανακωχή, εκπλήξεις

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΔΥΟ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Νερό

Αστρολογική Αντιστοιχία: Αφροδίτη στον Καρκίνο

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Αγάπης

Χρόνος: 21 Ιουνίου - 1 Ιουλίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Δύο Κούπα είναι το πιο καλοδεχούμενο δύο της Ταρώ, ειδικά αν πρόκειται για ερωτικό διάβασμα. Είναι το κατεξοχήν χαρτί του έρωτα, εξ ου και ο τίτλος του "ο Άρχοντας της Αγάπης". Συμβολίζει μία χαρμόσυνη, συναισθηματική ένωση και συνήθως αντιπροσωπεύει μία ερωτική σχέση ή την αρχή ενός ειδυλλίου. Κάποιες άλλες φορές όμως, μπορεί να δείχνει μία οποιαδήποτε σχέση στην οποία έχουμε μία πολύ βαθιά συναισθηματική εμπλοκή. Μπορεί να είναι φιλική ή ακόμα και οικογενειακή σχέση ή η σχέση με την αδελφή-ψυχή μας, που δεν έχει να κάνει πάντα με τον έρωτα. Όπως και να χει, το Δύο Κούπα μιλάει για συναισθήματα, όπως άλλωστε όλη η ακολουθία με τις Κούπες.

Το Δύο Κούπα, σχετίζεται με τους Εραστές της Μεγάλης Αρκάνα. Μόνο που στους Εραστές, βλέπουμε μία πιο ώριμη συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση, με πιο έντονο "καρμικό" χαρακτήρα, ενώ το Δύο Κούπα έχει μία πιο ανάλαφρη χροιά. Οι Εραστές δείχνουν της ένωση των αντιθέτων, της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Έτσι τόσο οι Εραστές όσο και το Δύο Κούπα, μπορει να μη σημαίνουν κάποια ερωτική σχέση, αλλά την ενσωμάτωση διαφορετικών στοιχείων μέσα μας. Την αρμονική ανάμειξη κι αποδοχή αλληλοσυγκρουόμενων πλευρών της προσωπικότητάς μας. Γι' αυτό, το Δύο Κούπα είναι πολύ καλός οιωνός όσον αφορά σε θέματα υγείας, μιας κι είναι κάρτα που δείχνει θεραπεία, κυρίως στο συναισθηματικό επίπεδο.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι το Δύο Κούπα, αρνητικά, δείχει προκλήσεις που έχουν να κάνουν με συναισθήματα. Η πιο κλασσική, αρνητική ερμηνεία του είναι η λήξη μίας σχέσης. Θα πρέπει να περιμένουμε έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις και ξεσπάσματα, μιας και πολύ συχνά, το αρνητικό Δύο Κούπα δείχνει προδοσία και εξαπάτηση. Στο αρνητικό Δύο Κούπα είναι που κλονίζεται η εμπιστοσύνη κάποιου προς κάποιον πολύ αγαπημένο, που η αγάπη γινεται ζήλεια κι εκδικητικότητα.

Κάποιες φορές τ' αρνητικά αποτελέσματα του Δύο Κούπα μπορεί να προέρχονται απο εξωτερικούς παράγοντες. Έτσι θα πρέπει να εξετάσουμε τα γύρω χαρτιά για ενδείξεις ότι υπάρχουν εμπόδια σε μία σχέση ή ότι υπάρχουν άτομα τα οποία αντιτίθενται σ' αυτή. Συχνά το Δύο Κούπα μπορεί να δείχνει και κάποιον ανεκπλήρωτο πόθο.

Όσον αφορά στην υγεία, το αρνητικό Δύο Κούπα συνδέεται με τα αφροδίσια νοσήματα.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ένωση, ισορροπία, δυαδισμός, συμφωνίες, αρμονία, γάμος, συμβατότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου