Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το Δύο Πεντάκτινο

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα δύο στην Ταρώ διασπούν την ενότητα των άσσων, αλλά κατά τον ίδιο χρόνο, προσθέτουν ένα νέο στοιχείο. Ο αριθμός δύο συμβολίζει την ισορροπία μέσω της ενότητας, γι' αυτό και τα δυάρια είναι συνυφασμένα με τις σχέσεις. Είναι το ένα που γίνεται δύο. Τα δύο μπορούμε να τα φανταστούμε σαν δύο ζυγούς που προσπαθούν να εξισορροπίσουν σε μία ζυγαριά. Αυτά που συμβολίζουν έχουν να κάνουν με την ένωση δύο αντιθέτων δυνάμεων, με την ανάμειξη, με τη συνεργασία και με τη διαμεσολάβηση.

Τα Δύο όμως, αντιπροσωπεύουν και τα πολικά αντίθετα και το δυαδισμό. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές όταν βρίσκουμε δύο σ'ένα ρίξιμο, σημαίνει πως αντιμετωπίζουμε ή θ' αντιμετωπίσουμε ένα δίλημμα. Αν και οι γύρω κάρτες το υποστηρίζουν, θα πρέπει να περιμένουμε συμπεριφορές κι εκδηλώσεις που θα χαρακτηρίζαμε "των άκρων".

Όπως οι άσσοι συνδέονται με το Μάγο, τα δύο συνδέονται με την Αρχιέρεια. Κι επειδή η Αρχιέρεια, όπως είδαμε, συμβολίζει τη θηλυκή, παθητική ενέργεια, τα δύο μπορούν κάλλιστα να αντιπροσωπεύουν μία παθητική περίοδο αναμονής ή στάσης, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε, να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, να σκεφτούμε τις επιλογές μας και να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Πολικότητα, ισορροπία, αναμονή, σχέσεις, ένωση, συνεργασία, δυαδισμός, ανακωχή, εκπλήξεις

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΔΥΟ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Γη

Αστρολογική Αντιστοιχία: ο Δίας στον Αιγόκερω

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Αρμονικής Αλλαγής

Χρόνος: 22 Δεκεμβρίου - 30 Δεκεμβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Δύο Πεντάκτινο επιχειρεί να φέρει ισορροπία μέσω της αλλαγής. Αναμειγνύει ενεργητικά και παθητικά στοιχεία, όπως ο ζογκλέρ που συχνά απεικονίζεται στη συγκεκριμένη κάρτα, ο οποίος μέσω της συνεχούς εναλλαγής, κατορθώνει να κρατά σταθερή την κίνηση των πεντάκτινων που παίζει σαν μπάλες στα χέρια του. Όταν εμφανίζεται το Δύο Πεντάκτινο είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποια αλλαγή. Νέα, επικοινωνίες, υλικές ανησυχίες, χρήματα, εργασίες, όλα όσα έχουν να κάνουν με το υλικό επίπεδο βρίσκονται στο πεδίο αυτής της κάρτας.

Συχνά το Δύο Πεντάκτινο αναφέρεται σε εξισορρόπηση των οικονομικών, όπως επίσης προειδοποιεί ή φέρνει και οικονομικά σκαμπανευάσματα. Αν έχετε στα χέρια σας πολλές υποθέσεις που τρέχουν συγχρόνως, το Δύο Πεντάκτινο συμβουλεύει ότι παρά να μην καταφέρετε να ολοκληρώσετε καμία απ' αυτές, είναι καλύτερο ν' αποφασίσετε να θυσιάσετε κάποια, ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία κι ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Την ίδια έννοια έχει όχι μόνο για τα επαγγελματικά, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ασχολία, όπως χόμπυ ή προσωπικά ενδιαφέροντα/υποχρεώσεις. Οποιαδήποτε αλλαγή κι αν σας φέρει το Δύο Πεντάκτινο, το σημαντικό είναι να καταφέρετε να διατηρήσετε τις ισορροπίες και το χαρτί αυτό σας λέει πως έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε.

Επειδή συχνά στην κάρτα απεικονίζεται κάποιο καράβι, το Δύο Πεντάκτινο συνδέεται και με ταξίδια. Μπορεί να είναι επαγγελματικό ταξίδι ή ταξίδι αναψυχής, ενώ μία άλλη πιθανή αλλαγή που μπορεί να φέρει είναι η αλλαγή σπιτιού.

Η ισορροπία του Δύο Πεντάκτινου είναι εξίσου εύθραυστη με αυτή του Δύο Σπαθί, αλλά το γήινο Δύο Πεντάκτινο, βρίσκεται μακριά απ' τον ψυχρό υπολογισμό του Δύο Σπαθί. Η επιθυμία του είναι να χαρεί τη ζωή και τα υλικά αγαθά, οπότε η γενικότερη αίσθηση αυτής της κάρτας είναι πιο ευχάριστη. Με λίγα λόγια, όταν εμφανίζεται το Δύο Πεντάκτινο, ακόμα κι εν τω μέσω δυσκολιών, είναι πιο εύκολο να ευχαριστηθούμε τις μικρές, καθημερινές στιγμές κι απ' αυτές να αντλήσουμε κουράγιο για ν' αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις μία μία.

Αρνητικά το Δύο Πεντάκτινο σημαίνει χαμένες ευκαιρίες και αδυναμία να φέρουμε τα σχέδιά μας εις πέρας. Σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται το γεγονός ότι έχουμε εμπλακεί σ' ένα φαύλο κύκλο, όπου είτε επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, είτε δε βλέπουμε την έξοδο για να βγούμε απ' αυτόν. Είναι δε πολύ πιθανό να προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει, μη δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κανέναν να μας βοηθήσει.

Μία άλλη αρνητική εκδήλωση του Δύο Πεντάκτινου είναι όταν κατακλυζόμαστε από τόσες πολλές πληροφορίες, που μας είναι δύσκολο να τις διαχειριστούμε. Για παράδειγμα, όταν στιβάζουμε στο γραφείο μας τόσο πολλά χαρτιά κι εκκρεμότητες που φτάνει μία μέρα που δεν ξέρουμε από που ν' αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Ή μαζεύουμε τόσες πολλές πληροφορίες για κάτι που μας απασχολεί, που στο τέλος δεν ξέρουμε ποια είναι η πιο αξιόπιστη, όπως για παράδειγμα όταν ψάχνουμε για κάτι στο ίντερνετ.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

αναζήτηση ισορροπίας, επιλογές, διπλωματία, αλλαγή, ταλέντο, έκπληξη, συνεταιρισμοί, εναλλαγή, μετακόμιση, ταξίδι, φαύλος κύκλος, υπερφόρτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου