Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το Αστέρι - XVII

Στοιχείο: Αέρας

Χρόνος: 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου

Αστρολογική Αντιστοιχία: Υδροχόος

Μυστικιστικός Τίτλος: Η Κόρη του Ουράνιου Στερεώματος, Αυτή Που Κατοικεί Εντός των Υδάτων

Αριθμός: 17 - ο αριθμός της ελπίδας

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Στην κάρτα με τον αριθμό 17, βλέπουμε μία γυμνή γυναικεία φιγούρα, που αποπνέει νεότητα και υγεία, να γονατίζει μπροστά σ' ενα ήρεμο ποτάμι, το ένα πόδι της στη γη και το άλλο στο νερό. Στα χέρια της κρατάει δύο κανάτες κι από αυτές ρίχνει νερό τόσο στη γη όσο και στον ποταμό. Η εικόνα αυτή θα μας θυμίσει τη φιγούρα που είδαμε στην Εγκράτεια, που επίσης εικονίζεται κρατώντας δύο κανάτες με νερό, τις οποίες όμως αναμειγνύει. Και οι δύο αυτές κάρτες έρχονται μετά από μία κρίση, του Θανάτου και του Πύργου αντίστοιχα, μόνο που η Εγκράτεια αντλεί την ηρεμία και τη χαλαρότητα της από τον έλεγχο, την πειθαρχία, ενώ η ηρεμία του Αστεριού είναι ελεύθερη κι αβίαστη.

Το νερό συμβολίζει και πάλι το υποσυνείδητο, που έρχεται να υποστηρίξει και να βοηθήσει το συνειδητό, τη γη. Το πόδι της γυναίκας, ενώ πατάει μέσα στο νερό δε διαταράσσει την επιφάνειά του, δείχνοντας πως όλα είναι πιθανά, ακόμα και τα θαύματα.

Πίσω της βλέπουμε ένα δέντρο και στο κλαδί του ένα πουλί ή πεταλούδα. Το πουλί/πεταλούδα είναι σύμβολο της ψυχής και της αθανασίας. Για κάποιους, του πουλί είναι σύμβολο του αιγυπτιακού θεού Θωθ, που ήταν ο θεός όλων των τεχνών και της γραφής και κατ' επέκταση της δημιουργίας, ο οποίος αναπαρίστατο με το κεφάλι του πουλιού ίβις.

Στον ουρανό παρατηρούμε ένα μεγάλο αστέρι με οκτώ ακτίνες να λάμπει από πάνω της, ενώ επτά μικρότερα το περιβάλλουν. Κάποιοι λένε πως το αστέρι αυτό είναι ο Σείριος ή το Αστέρι των Μάγων. Το θερμό φως του άστρου έχει την ίδια προέλευση με το φως του κεραυνού της προηγούμενης κάρτας, όμως το φως του αστεριού δεν έρχεται για να καταστρέψει, αλλά για να καθοδηγήσει.

ΓΕΝΙΚΑ

Το Αστέρι είναι η κάρτα που εξισορροπεί τις προκλήσεις που μας εμφάνισαν οι δυο προηγούμενες κάρτες: ο Διάβολος και ο Πύργος. Είναι η κάρτα της εσωτερικής γαλήνης και μία από τις πιο θετικές κι αισιόδοξες κάρτες της Ταρώ.

Το Αστέρι εμφανίζεται όταν έχει ολοκληρωθεί μία ταραγμένη περίοδος και μπορούμε πια να πάρουμε μία ανάσα ανακούφισης και ν' ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Η γύμνια της γυναίκας μας λέει ότι μετά από το χτύπημα του κεραυνού που βιώσαμε στον Πύργο, ξαναρχίζουμε πάλι απ' την αρχή, όπως την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε.

Το Αστέρι μας προτρέπει να λάμψουμε και πάλι, βάζοντας σε εφαρμογή την πείρα και τη σοφία που αποκτήσαμε, μετά από τις προκλήσεις της ζωής.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Αστέρι έρχεται μετά απ' τον Πύργο και συμβολίζει την ηρεμία που ακολουθεί όταν ο θόρυβος μίας κατάρρευσης έχει πια κοπάσει. Γι' αυτό και θεωρείται η κατεξοχήν κάρτα της ελπίδας και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές εμφανίζεται ακριβώς τη στιγμή που αισθανόμαστε ότι κάθε ελπίδα έχει χαθεί.

Όταν η καταστροφική ενέργεια του Πύργου μας αφήνει κενούς, χρειαζόμαστε κάτι για να γεμίσουμε αυτό το κενό και συχνά το μόνο που υπάρχει για να εξισορροπήσει τον πόνο και τη δυστυχία είναι η ελπίδα και η πίστη. Έτσι το Αστέρι είναι επίσης και η κάρτα της πίστης. Πίστης τόσο στις δικές μας δυνάμεις όσο και σε δυνάμεις πάνω από εμάς. Είτε πιστεύουμε στον εαυτό μας είτε σε κάποια ανώτερη δύναμη, η πίστη είναι ο καταλύτης που φέρνει τη θετική αλλαγή.

Πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι το Αστέρι δεν είναι ποτέ μια κάρτα που δείχνει το τελικό αποτέλεσμα ή την τελεσίδικη λύση ενός προβλήματος. Είναι η κάρτα που μας δείχνει μία αχτίδα φωτός και που μας δίνει τη δύναμη και την ελπίδα να προχωρήσουμε ή να ξαναρχίσουμε.

Το Αστέρι, όπως και η Εγκράτεια, είναι μία κάρτα που σχετίζεται με την υγεία. Δείχνει μία περίοδο ίασης, όταν ο κύκλος μίας ασθένειας έχει ολοκληρωθεί και σηματοδοτεί την ανάρρωση και την ανάκαμψη του οργανισμού. Συνδέεται με τη θεραπεία της κατάθλιψης, τους πυρετούς, το στρες, τις ημικρανίες.

Όταν επηρρεάζεται αρνητικά, δείχνει απελπισία, πεσιμισμό, αδυναμία να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και ανησυχία.

Αυτός που απεικονίζεται μ' ένα αρνητικό Αστέρι, αρνείται τα ταλέντα και τις ικανότητές του, ενώ η έμπνευση φαίνεται να έχει στερέψει. Αυτό πολλές φορές έχει ως αντίκτυπο χαμηλή αυτοεκτίμηση, ακόμα και ηθελημένη απομόνωση από τους άλλους.

Μία άλλη αρνητική ερμηνεία του Αστεριού, είναι ότι έχουμε φιλοδοξίες που δεν έχουν καμία βάση ή μη ρεαλιστικές ελπίδες, όπως για παράδειγμα το να περιμένουμε να βρούμε το τέλειο ταίρι, το οποίο φυσικά δεν εμφανίζεται ποτέ. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος άλλος που μας δίνει ψεύτικες ελπίδες και σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δούμε τα χαρτιά που το περιβάλλουν για περισσότερες πληροφορίες.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ελπίδα, αισιοδοξία, έμπνευση, φώτιση, υγεία, θετική σκέψη, γαλήνη, πραγματοποίηση ευχής, ομορφιά, χάρη, ιδανικά, ταλέντο, αναγνώριση, το αστρικό πεδίο

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: απόγνωση, αδυναμία, κατάθλιψη, άγχος, απόρριψη, πεσιμισμός, κυνισμός, αμφιβολλία, κρίση ταυτότητας, εγκατάλειψη, αναβλητικότητα, αρρώστια, ψεύτικες ελπίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου