Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το Έξι Μπαστούνι

ΤΟ ΕΞΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Η ακολουθία των αριθμών στην Ταρώ, προσομοιώνει τα πάνω-κάτω της ζωής. Έτσι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για τα Έξι, είναι ότι επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Να επαναφέρουν την αρμονία που χάθηκε στα Πέντε. Στα Έξι υπάρχουν πάντα δυο πλευρές, που η μία εξισορροπεί την άλλη. Το Έξι Πεντάκτινο, δεν αναφέρεται μόνο σ' αυτόν που προσφέρει, αλλά και σ' αυτόν που παίρνει. Το Έξι Σπαθί, δε μιλάει μόνο γι' αυτά που αφήνουμε πίσω μας, αλλά και γι' αυτά που περιμένουν μπροστά μας. Το Έξι Κούπα δεν είναι μόνο γι' αυτόν που δίνει φροντίδα, αλλά και γι' αυτόν που τη δέχεται. Και το Έξι Μπαστούνι δεν είναι μόνο για το νικητή, αλλά και για το κοινό που τον ζητωκραυγάζει.

Τα Έξι στην Ταρώ υποδηλώνουν μία αμφίδρομη, δημιουργική σχέση ανταλλαγής. Σηματοδοτούν τη στιγμή που βρίσκουμε λύση σ' ένα πρόβλημα, τη στιγμή που επιτέλους κατανοούμε κάτι που μας διέφευγε, τη στιγμή που όλα είναι και πάλι καλά. Μπορεί αυτή η στιγμή να διαρκέσει λίγο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε λίγο πάνω απ' τα μισά της πορείας μέχρι το Δέκα, αλλά η ανάπαυλα που θα φέρει το Έξι, είναι πιο εποικοδομητική από τη διστακτική στάση που είδαμε στα Τέσσερα.

Τα Έξι συνδέονται με την κάρτα με τον αριθμό έξι της μεγάλης Αρκάνα, τους Εραστές, που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο ζώδιο του Διδύμου. Είναι εύκολο λοιπόν να δούμε τις αναλογίες που δε δείχνουν άλλο από την αποκατάστηση της ισορροπίας μέσω της αναγνώριση αυτού που μας λείπει και μας συμπληρώνει.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ισορροπία, Αρμονία, Ανταλλαγή, Θεραπεία

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΕΞΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Δίας στο Λέοντα

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Νίκης

Χρόνος: 2 έως 11 Αυγούστου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Έξι Μπαστούνι είναι η κάρτα της νίκης και της αναγνώρισης. Ο ανταγωνισμός του Πέντε Μπαστούνι έληξε και τώρα αναδεικνύεται ο νικητής. Επειδή όμως είπαμε ότι τα Έξι είναι διαδραστικά, η ενέργεια του νικητή που φέρει το Έξι Μπαστούνι, δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχουν οι οπαδοί που χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν τα επιτεύγματά του. Το Έξι Μπαστούνι είναι η απόλυτη νίκη, η απόλυτη επιτυχία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Το Έξι Μπαστούνι είναι η κάρτα του ήρωα που οι άλλοι θαυμάζουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο “ήρωας” για να εισπράξει το θαυμασμό πρέπει να έχει κάνει οπωσδήποτε κάτι μεγαλειώδες. Η στιγμή που μεταμορφωνόμαστε σε ήρωα μπορεί να κρατήσει μόνο ένα λεπτό, όταν κάποιος μας ευχαριστεί για τη βοήθεια που δώσαμε ή όταν μας επαινούν για κάτι καθημερινό, που όμως μας κάνει να αισθανόμαστε σημαντικοί. Είναι η στιγμή που ο άντρας θα ανοίξει εκείνο το βάζο με το κολλημένο καπάκι ή που θα διαβάσουμε την ετικέτα ενός προϊόντος στο σούπερ μάρκετ για κάποιον που δε βλέπει καλά. Φυσικά μπορεί να είναι και κάτι πολύ πιο φανταχτερό, όπως μια επιτυχία που θα μας κάνει δημόσια γνωστούς ή που θα μας δώσει κάποιου είδους καλή φήμη στο περιβάλλον μας. Ας μην ξεχνάμε ότι το Έξι Μπαστούνι είναι η κάρτα των σταρ κάθε είδους, αλλά όπως είπαμε και του κοινού που τους λατρεύει. Βλέπουμε λοιπόν πως το Έξι Μπαστούνι λειτουργεί ως ένα κλειστό κύκλωμα, μεταξύ αυτών που δίνουν κι αυτών που παίρνουν θαυμασμό. Φυσικά ως κάρτα φωτιάς, η δύναμη του Έξι Μπαστούνι μπορεί εύκολα να εξαντληθεί και να μετατραπεί σε στάχτες αν δεν υπάρχει κάτι που να την τροφοδοτεί συνεχώς.

Όσον αφορά σε ερωτικές σχέσεις, τα ζευγάρια που περιγράφονται από το Έξι Μπαστούνι έχουν συνήθως παρόμοιους στόχους και είναι άνθρωποι της δράσης. Μπορεί ο ένας από τους δυο να παίζει το ρόλο του καθοδηγητή, αλλά ο άλλος ακολουθεί με τη θέλησή του, χωρίς κανέναν εξαναγκασμό. Γενικά, το Έξι Μπαστούνι είναι μία πολύ καλή κάρτα για ερωτικά θέματα, εφόσον δείχνει αμοιβαία έλξη – κυρίως σεξουαλική.

Μία άλλη συχνή και λίγο προβληματική εκδήλωση του Έξι Μπαστούνι στα ερωτικά, είναι όταν ο ένας από τους εμπλεκόμενους θεωρεί τον άλλο ανώτερο και κατ' επέκταση θεωρεί τη σχέση απίθανη εξαιτίας κάποιας - πραγματικής ή φανταστικής ανισότητας. Αυτή την εκδήλωση του Έξι Μπαστούνι, θα τη δούμε συχνότερα σε καινούργιες σχέσεις ή όταν τα πράγματα μεταξύ δύο ανθρώπων ακόμα αναπτύσσονται. Μπορεί επίσης να σημαίνει μία ερωτική κατάκτηση ή μία τολμηρή κίνηση προς κάποιον που μας ενδιαφέρει, η οποία θα γίνει δεκτή με ευχαρίστηση, εκτός κι αν υπάρχουν άλλες κάρτες δίπλα, που επηρεάζουν αρνητικά. Πολύ συχνά το Έξι Μπαστούνι σημαίνει θαυμασμό που στην πορεία μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη.

Σα συμβουλή η κάρτα αυτή μας προειδοποιεί να μην επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας και να μην αντλούμε όλη την αξία μας από ένα άτομο ή από μία δραστηριότητα.

Στα επαγγελματικά το Έξι Μπαστούνι μπορεί να δείχνει επιτυχημένη καριέρα στον τομέα των πωλήσεων και συχνά περιγράφει ηγετικές ή διευθυντικές θέσεις. Λόγω της διαδραστικής του χροιάς με κάποιου είδος κοινό ή πλήθος ανθρώπων, το Έξι Μπαστούνι δείχνει ενασχόληση με την πολιτική και γενικά με διαδικασίες που δείχνουν άνοδο προς κάποιας μορφής εξουσίας.

Στην αρνητική του μορφή το Έξι Μπαστούνι μπορεί να μας κάνει να εξαντλούμε τις δυνάμεις και την ενέργειά μας, προκειμένου να αποσπάσουμε το θαυμασμό κάποιου. Ένα συχνό παράδειγμα αυτού του είδους, είναι τα παιδιά που με κάθε κόστος προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους γονείς τους ώστε να εισπράξουν την επιδοκιμασία τους και μέσω αυτού ωα αισθανθούν ότι αποκτούν αξία ως άτομα.

Η Υπεροψία είναι άλλη μία εκδήλωση του αρνητικού Έξι Μπαστουνιού. Κι ως συμβουλή σ' αυτή την περίπτωση, το Έξι Μπαστούνι μας προτρέπει να κατέβουμε απ' το καλάμι!

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Επιτυχία, Θρίαμβος, Βραβείο, Νίκη, Δύναμη, Εξουσία, Φήμη, Διασημότητα, Οπαδός, Έπαινος, Αυτοπεποίθηση, Περηφάνεια, Πολιτική

Αρνητικά: Έλλειψη αυτοπεποίθησης, Υπεροψία, Ανασφάλεια, Πτώση, Όχλος, Αποτυχία, Εμπόδια, Αυταπάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου