Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το Έξι Κούπα

ΤΟ ΕΞΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Η ακολουθία των αριθμών στην Ταρώ, προσομοιώνει τα πάνω-κάτω της ζωής. Έτσι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για τα Έξι, είναι ότι επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Να επαναφέρουν την αρμονία που χάθηκε στα Πέντε. Στα Έξι υπάρχουν πάντα δυο πλευρές, που η μία εξισορροπεί την άλλη. Το Έξι Πεντάκτινο, δεν αναφέρεται μόνο σ' αυτόν που προσφέρει, αλλά και σ' αυτόν που παίρνει. Το Έξι Σπαθί, δε μιλάει μόνο γι' αυτά που αφήνουμε πίσω μας, αλλά και γι' αυτά που περιμένουν μπροστά μας. Το Έξι Κούπα δεν είναι μόνο γι' αυτόν που δίνει φροντίδα, αλλά και γι' αυτόν που τη δέχεται. Και το Έξι Μπαστούνι δεν είναι μόνο για το νικητή, αλλά και για το κοινό που τον ζητωκραυγάζει.

Τα Έξι στην Ταρώ υποδηλώνουν μία αμφίδρομη, δημιουργική σχέση ανταλλαγής. Σηματοδοτούν τη στιγμή που βρίσκουμε λύση σ' ένα πρόβλημα, τη στιγμή που επιτέλους κατανοούμε κάτι που μας διέφευγε, τη στιγμή που όλα είναι και πάλι καλά. Μπορεί αυτή η στιγμή να διαρκέσει λίγο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε λίγο πάνω απ' τα μισά της πορείας μέχρι το Δέκα, αλλά η ανάπαυλα που θα φέρει το Έξι, είναι πιο εποικοδομητική από τη διστακτική στάση που είδαμε στα Τέσσερα.

Τα Έξι συνδέονται με την κάρτα με τον αριθμό έξι της μεγάλης Αρκάνα, τους Εραστές, που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο ζώδιο του Διδύμου. Είναι εύκολο λοιπόν να δούμε τις αναλογίες που δε δείχνουν άλλο από την αποκατάστηση της ισορροπίας μέσω της αναγνώριση αυτού που μας λείπει και μας συμπληρώνει.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ισορροπία, Αρμονία, Ανταλλαγή, Θεραπεία

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΕΞΙ ΚΟΥΠΑ

Στοιχείο: Νερό

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Ήλιος στο Σκορπιό

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Ικανοποίησης

Χρόνος: 2 έως 11 Νοεμβρίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Το Έξι Κούπα είναι γνωστό ως η κάρτα της νοσταλγίας. Είναι η κάρτα της ευχάριστης αναπόλησης που μας προσφέρουν οι παλιές, καλές αναμνήσεις, η συνάντηση με παλιούς φίλους ή η αγαπημένη μας ενασχόληση. Στην ενέργεια του Έξι Κούπα περικλείονται όλα όσα είμαστε βέβαιοι πως θα μας προσφέρουν ικανοποίηση, απόλαυση, φροντίδα. Είναι τα γνωστά, τα δοκιμασμένα, τα οικεία.

Το Έξι Κούπα είναι η κάρτα του παρελθόντος. Συμβολίζει καταστάσεις και άτομα που γνωρίζουμε. Αυτό το Έξι δεν προμηνύει εκπλήξεις, μιας και σ' οτιδήποτε κι αν αναφέρεται είναι μία αναβίωση του παρελθόντος.

Ακριβώς λόγω της ταύτισής του με το παρελθόν, το Έξι Κούπα λέγεται ότι είναι μία από τις κάρτες που μαζί με την Κρίση και τους Εραστές μπορεί να υποδεικνύει – για όσους πιστεύουν στην μετεμψύχωση- σύνδεση από προηγούμενες ζωές ή καρμικούς δεσμούς.

Στα ερωτικά κάποιες φορές προαναγγέλει την επανεμφάνιση παλιού εραστή, αλλά και τη νοσταλγία για μία παλιά ερωτική σχέση. Και παρόλο που η σχέση μπορεί να μην ήταν στην πραγματικότητα τόσο καλή ή να έληξε άδοξα, συνεχίζουμε να τη νοσταλγούμε, γιατί έχει τη χροιά του οικείου και οι ωραίες στιγμές που περάσαμε, παίζουν ξανά και ξανά στο μυαλό μας και αναπαράγουν εκείνα τα παλιά, ευχάριστα συναισθήματα. Στην περίπτωση της επανασύνδεσης με κάποια παλιά μας αγάπη, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το Έξι Κούπα ναι μεν θα μας φέρει ενδεχομένως και πάλι όμορφες στιγμές, αλλά θα είναι μέσα στο πλαίσιο που ήδη γνωρίζουμε. Τίποτα καινούργιο δε θα δημιουργηθεί, τίποτα δε θα έχει αλλάξει και οι εμπειρίες θα είναι αυτές οι ίδιες και γνωστές εμπειρίες που βιώσαμε στο παρελθόν. Έτσι είναι συχνό φαινόμενο, μετά την αρχική χαρά της απανασύνδεσης, να πέφτουμε στην ατονία του 4 Κούπα ή ακόμα χειρότερα στην ριζοσπαστική λύση του Τρία Σπαθί.

Σα συμβουλή, το Έξι Κούπα μας επισημαίνει ότι ζούμε στο παρελθόν ή έχουμε αποκτήσει κάποια εμμονή, την οποία καλό θα ήταν να ξεπεράσουμε.

Το Έξι Κούπα μπορεί να σημαίνει ότι επιστρέφουμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον για θεραπεία ή ανάπαυση. Μπορεί να αισθανόμαστε στρεσαρισμένοι ή ανασφαλείς και ν' αναζητήσουμε τη σιγουριά οικείου περιβάλλοντος ή τη φροντίδα δικών μας ανθρώπων. Μπορεί επίσης ν' αναρρώνουμε από κάποιο ψυχολογικό ή φυσικό τραύμα και να μην είμαστε σε θέση να φροντίσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, οπότε και πάλι ν' αναζητήσουμε τη βοήθεια ανθρώπων που ξέρουμε πως μας αγαπούν και πως θα μας προσφέρουν τις φροντίδες τους.

Το Έξι Κούπα μπορεί να προαναγγέλλει ότι θα λάβουμε κάποιο δώρο, αλλά πολλές φορές το δώρο αυτό είναι κάτι που είτε κληρονομούμε είτε λαμβάνουμε απ' τους γονείς/προγόνους μας, συχνά με τη μορφή κάποιας ξεχωριστής δεξιότητας ή ταλέντου.

Το Έξι Κούπα είναι μία από τις κάρτες που αναφέρεται σε παιδιά, ειδικά αν στο ρίξιμο έχουμε τον Ήλιο, Βαλέδες ή την Αυτοκράτειρα. Μπορεί ν' αναφέρεται στην παιδική ηλικία, στην αθωότητα και στη ξενοιασιά, στην παρουσία παιδιών στη ζωή μας ή ακόμα στην απόφαση να αποκτήσουμε δικά μας παιδιά. Επειδή αυτή η κάρτα συνδέεται τόσο πολύ με την παιδική ηλικία, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θέματα εκείνης της εποχής έρχονται και πάλι στο προσκήνιο για καλό ή για κακό.

Με το Έξι Κούπα, είναι πιθανό ένα ταξίδι σε μέρη που έχουμε ξαναεπισκεφτεί ή σε τόπους όπου βρίσκονται οικεία πρόσωπα. Μπορεί ν' αναφέρεται σ' ένα σχολικό reunion ή σε μία οικογενειακή συγκέντρωση.

Το Έξι Κούπα μπορεί ακόμα να σημαίνει πως θα χρειαστεί να φροντίσουμε έναν ηλικιωμένο σύντροφο ή συγγενή. Επαγγελματικά μπορεί ν’  αναφέρεται σε δουλειές που έχουν να κάνουν με φροντίδα παιδιών ή ηλικιωμένων, ιατρικά επαγγέλματα ή κοινωνικούς λειτουργούς και σε ιδρύματα όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, γηροκομεία, νοσοκομεία.

Το αντεστραμμένο Έξι Κούπα δείχνει ότι η προσοχή μας στρέφεται στο μέλλον αντί για το παρελθόν. Μπορεί ν' αφήνουμε πίσω μας το γνωστό και οικείο και να ξεκινάμε για νέες περιπέτειες. Ειδικά αν η ζωή μας να έχει γίνει βαρετή μπορεί ν' αποφασίσουμε ότι χρειάζεται να κόψουμε τους δεσμούς με τα παλιά και να τραβήξουμε ένα άλλο μονοπάτι.

Αν επηρεάζεται αρνητικά από άλλες κάρτες, το Έξι Κούπα δείχνει ότι μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από οικογενειακά άτομα ή άτομα με τα οποία έχουμε πολύ στενή σχέση, αλλά αυτή η βοήθεια να μη μας δοθεί.

Και πάλι στην αρνητική του μορφή, το Έξι Κούπα μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ότι τα πάντα γύρω μας είναι τόσο καινούργια και πρωτόγνωρα που μας δημιουργούν σύγχιση και δυσαρέσκεια. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε παλιές κι αγαπημένες συνήθειες ή ακόμα ν' απομακρυνθούμε από τους οικείους μας.

Στα Επαγγελματικά, το αρνητικό Έξι Κούπα δείχνει μία σίγουρη και ασφαλή δουλειά που όμως μπορεί να καταλήξει βαρετή. Επίσης μπορεί να δείχνει μία "κληρονομική" δουλειά, που μας κληροδοτεί ο πατέρας ή η μητέρα μας.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: συναισθηματική σιγουριά, φροντίδα, καλή θέληση, ευγένεια, οι απλές χαρές της ζωής, βοήθεια, αρμονία, προστασία, άσυλο, σιγουριά, νοσταλγία, παρελθόν, οικειότητα, αθωότητα, παιδιά, παιδική ηλικία, νιάτα, το πατρικό σπίτι

Αρνητικά: μέλλον, αποποίηση του παρελθόντος, απομάκρυνση από το σπίτι, ρουτίνα, στασιμότητα, δύσκολη παιδική ηλικία, μυστικά, καχυποψία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου