Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Τρία Μπαστούνι

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΩ

Τα τρία στην Ταρώ σηματοδοτούν την ολοκλήρωση μίας φάσης. Το σημείο απ' το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, τη στιγμή που γεννιέται κάτι καινούργιο, προερχόμενο από τις αναμεμειγμένες ενέργεις δύο πραγμάτων, ατόμων ή καταστάσεων, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν. Όταν εμφανίζονται τριάρια σ' ένα ρίξιμο, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι κοντά η στιγμή που θα δούμε να υλοποιούνται τα πρώτα αποτελέσματα των προσπάθειών μας ή των καταστάσεων που βιώνουμε. Αν όμως επηρρεάζεται αρνητικά, το τρία θα φέρει καθστερήσεις κι εμπόδια.

Τα τρία συνδέονται με την Αυτοκράτειρα , έτσι ό,τι καινούργιο γεννηθεί, θα χρειαστεί φροντίδα κι ενδιαφέρον για να εξελιχθεί και να ωριμάσει.

Δραστηριότητες σε ομάδες, συνεργασίες, συμμαχίες, συγκεντρώσεις είναι πολύ συχνές εκδηλώσεις του αριθμού τρία. Όταν βλέπουμε αυτό τον αριθμό, θα πρέπει να περιμένουμε μία πιο εξωστρεφή συμπεριφόρά, με νέους ανθρώπους να εμφανίζονται και να ενώνουν τις δυνάμεις τους προς ένα κοινό σκοπό. Το τρία είναι ο αριθμός που συμβολίζει τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων, που μπορεί να είναι οποιασδήποτε φύσης: αισθηματικής, οικογενειακής, επαγγελματικής, καλλιτεχνικής κ.ο.κ.

Το τρία έχει την έμφυτη επιθυμία να δημιουργεί και να πολλαπλασιάζει, έτσι είναι ένας αριθμός που συνδέεται με τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

δημιουργικότητα, τέχνη, ομορφιά, αρχικά αποτελέσματα μιας προσπάθειας, προσωρινές καθυστερήσεις, συγκεντρώσεις.

Διάβασμα Ταρώ μέσω Skype/Facebook Messenger

Readings

ΤΟ ΤΡΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Στοιχείο: Φωτιά

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ο Ήλιος στον Κριό

Μυστικιστικός Τίτλος: ο Άρχοντας της Εδραιωμένης Δύναμης

Χρόνος: 31 Μαρτίου έως 10 Απριλίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Στην κλασσική και πολυχρησιμοποιημένη τράπουλα των Raider-Waite, βλέπουμε έναν άντρα να στέκεται σ' ενα λόφο, ατενίζοντας τη θάλασσα και τα μακρινά βουνά, έχοντας γύρω του τρία μπαστούνια μπηγμένα στη γη. O άντρας περιμένει τα πλοία στα οποία είχε επενδύσει, να επιστρέψουν από μακρινές χώρες και να του φέρουν πλούτη και κέρδη.

Tο Τρία Μπαστούνι έχει έντονη την ενέργεια της αναμονής, της λαχτάρας για θετικές εξελίξεις από προσπάθειες που έχουμε ήδη κάνει. Συνεπώς το Τρία Μπαστούνι λύνει την ένσταση που δημιουργήθηκε στο Δύο Μπαστούνι. Η απόφαση που έπρεπε να ληφθεί όταν εμφανίστηκε το Δύο λήφθηκε, οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν έγιναν (ή δεν έγιναν) και τώρα είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Όπως όλα τα τριάρια στην Ταρώ, το Τρία Μπαστούνι φέρει την ενέργεια του "χτισίματος", της δημιουργίας. Έχουμε δημιουργήσει κάτι κι ελπίζουμε πως τ' αποτελέσματα θα είναι θετικά, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουμε αυτό εκ των προτέρων. Θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, ώστε η ενέργεια που στείλαμε στο σύμπαν να επιστρέψει, μεταλλαγμένη πλέον, πάλι πίσω σε μας.

Συναισθηματικά σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και περιμένουμε μία απάντηση ή μία αντίδραση. Το Τρία Μπαστούνι περιγράφεται πολύ ωραία απ' την έκφραση "πετάω το μπαλάκι στον άλλον", αλλά όχι με την έννοια του ότι παραιτούμαι κάθε προσπάθειας! Η προσπάθεια έχει ήδη γίνει από μέρους μας και τώρα περιμένουμε την κίνηση του άλλου.

Το Τρία Μπαστούνι είναι μία κάρτα που σημαίνει ότι κάποιος είναι ανοιχτός και ψάχνει για ευκαιρίες, έχοντας όμως ήδη κάνει προηγουμένως κάποιου είδους προετοιμασία. Έτσι συχνά είναι μία κάρτα που δείχνει τη δημιουργία μιας επιχείρησης, όπου επιχείρηση μπορεί να είναι οτιδήποτε απαιτεί πάθος, δημιουργικότητα και δέσμευση. Μπορεί να είναι από τη σύσταση μιας εταιρεία έως το μεγάλωμα ενός παιδιού. Οτιδήποτε απαιτεί την πλήρη προσοχή μας. Επαγγελματικά σημαίνει ότι έχουμε επενδύσει σε κάτι ή έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε κάτι και περιμένουμε τ' αποτελέσματα. Η φλογερή ενέργεια των Μπαστουνιών μας κάνει να ενθουσιαζόμαστε και τελικώς να τολμούμε και να ρισκάρουμε. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να εξωτερικεύσουμε τις ιδέες μας. Να δούμε τί είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.

Κάποιες φορές το Τρία Μπαστούνι σχετίζεται με μετανάστευση ή με μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό, για δουλειά ή διασκέδαση.

Μια άλλη εκδήλωση του Τρία Μπαστούνι στα ερωτικά, είναι οι σχέσεις εξ αποστάσεως, κάποιες φορές με άτομα που ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα ή πολιτισμικό υπόβαθρο. Συχνά είναι πιθανό ένας απ' τους δυο να μην είναι απολύτως πρόθυμος να δεσμευτεί και να φαίνεται κάπως πιο αποστασιοποιημένος απ' τον άλλον ή μπορεί να κοιτάζει γύρω του για καλύτερες ευκαιρίες. Γι' αυτό πολλές φορές, το Τρία Μπαστούνι είναι η κάρτα της ανοιχτής σχέσης, όπου κάποιος απ' τους δυο ή και οι δυο, θέλουν να κρατήσουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κι επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως όλα τα τρία κι αυτό εδώ δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου.

Μία άλλη εκδήλωση όσον αφορά στα ερωτικά, είναι να αντιπροσωπεύει κάποιον που είναι μόνος και ψάχνει για σύντροφο ή περιμένει να βρει το σωστό -και πολλές φορές εξινιδανικευμένο - ταίρι.

Αρνητικά, το Τρία Μπαστούνι σημαίνει πως έχουμε δυσκολία να θέσουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας ή ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο εμπόδιο στη δημιουργικότητά μας. Ή αντιθέτως, ότι έχουμε αναλάβει παραπάνω υποχρεώσεις απ' όσες μπορούμε να φέρουμε εις πέρας και ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πνιγμένοι και χαμένοι μέσα σ' αυτές.

Άλλες αρνητικές εκδηλώσεις αυτής της κάρτας είναι η έλλειψη προνοητικότητας, οι σπασμωδικές και βιαστικές κινήσεις που φέρνουν εξάντληση, τα όνειρα κι οι ελπίδες που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, γιατί δεν ξέρουμε από που ν' αρχίσουμε ή γιατί φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα. Συχνές είναι επίσης και οι εκνευριστικές καθυστερήσεις.

Επειδή όπως είπαμε, ο αριθμός τρία συχνά δείχνει κάποιο συνεταιρισμό ή συνεργασία με ένα τρίτο, το αρνητικό Τρία Μπαστούνι, δείχνει την έλλειψη ή διακοπή συνεργασίας ή ακόμα ότι κάποιος συνεργάτης μας μπορεί να μας απογοητεύσει ή να μας προδώσει. Χρειάζεται πολύ προσοχή ώστε να μην πέσουμε θύμα εξαπάτησης από κάποιους που έχουν μόνο το δικό τους συμφέρον στο μυαλό τους.

Διάβασμα Ταρώ Μέσω Email

Reading via Email

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: ταξίδι, μακρινοί τόποι, ανάπτυξη, βήματα μπροστά, κοιτάζοντας προς το μέλλον, καλή τύχη, επιτυχία, προσπάθειες που ανταμείβονται, αποτελέσματα, βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα, εμπόριο, εξωτερικό, σχέση εξ αποστάσεως, μετανάστευση.

Αρνητικά: Καθυστερήσεις, εμπόδια, επιστροφή από ταξίδι, λάθος αποφάσεις, ανυπομονησία, απογοητευτικά αποτελέσματα, επιστροφή στην πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου