Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ο Ήλιος - XIX

Στοιχείο: Φωτιά

Χρόνος: 1 έτος

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ήλιος

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Άρχοντας της Κοσμικής Φλόγας

Αριθμός: 19 - το ανώτερο επίπεδο του 9

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Σ' έναν ανθισμένο κήπο, ένα ή συνήθως δύο γυμνά παιδιά κάθονται στην πλάτη ενός άσπρου αλόγου. Βλέπουμε και πάλι εδώ το στοιχείο του δυαδισμού, που απεικονίζεται από το αρσενικό και θηλυκό, όπως είδαμε και σε προηγούμενες κάρτες. Όμως αυτή τη φορά, οι μορφές δεν είναι ενήλικες, αλλά δύο παιδιά, που συμβολίζουν την αθωότητα και την εξαγνισμένη, πνευματική φύση του ανθρώπου. Η γύμνια συμβολίζει τη "γυμνή" αλήθεια και την κατανόηση των καταστάσεων όπως όπως πραγματικά είναι.

Τα παιδιά βρίσκονται μέσα σ' έναν περίκλειστο κήπο, που συμβολίζει προστασία και ασφάλεια.

Ο Ήλιος από πάνω τους λάμπει με ευθείες και κυμματιστές ακτίνες, που συμβολίζουν το αρσενικό και το θηλυκό αντίστοιχα. Σε κάποιες τράπουλες, οι ακτίνες του Ήλιου είναι δώδεκα, όσα και τα ζώδια. Ο ίδιος ο Ήλιος είναι σύμβολο πνευματικότητας, φώτισης και σοφίας.

Το άθροισμα των ψηφίων του αριθμού 19 μας δίνει το 10 του Τροχού της Τύχης και το 1 του Μάγου .

ΓΕΝΙΚΑ

O Ήλιος είναι το σύμβολο του φωτός, που δίνει απλόχερα την ενέργειά του στη Γη, θρέφοντας και συντηρώντας τη ζωή. Μετά το σκοτάδι έρχεται η ώρα του θριάμβου του φωτός, γι' αυτό και ο Ήλιος είναι μία κάρτα συνδεδεμένη με την επιτυχία, την αναγνώριση και την ολοκλήρωση στόχων. Είναι η κάρτα της θετικής σκέψης, του ενθουσιασμού και της αισιοδοξίας, της ατομικότητας και των ταλέντων.

Ο Ήλιος είναι σημάδι αξιοπιστίας, γιατί τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει ν' ανατείλλει και πάντα στέκεται σα σημείο αναφοράς στον Ουρανό. Κάτω απ' το φως του Ήλιου, όλα φαίνονται πιο απλά, πιο φυσικά και πιο χαρούμενα.

Φυσικά όπως όλα τα πράγματα, έτσι κι ο Ήλιος έχει και την αρνητική του πλευρά. Αντί να δημιουργήσει ζωή μπορεί να την καταστρέψει. Γι' αυτο το λόγο, όταν βλέπουμε τον Ήλιο σ' ένα ρίξιμο, δε θα πρέπει να παρασυρόμαστε από την παραδοσιακά θετική του σημασία και την αυθόρμητη αισιόδοξη νότα που δίνει, αλλά θα πρέπει πολύ προσεκτικά και διαισθητικά, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλει να μας πει.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Όπως και το Αστέρι, έτσι και ο Ήλιος φέρνει διαύγεια μετά από μία σκοτεινή περίοδο αναταραχής.

Η κύρια σημασία του Ήλιου είναι επιτυχία και ολοκληρωση, πολλές φορές ακόμα κι όταν τα φαινόμενα δείχνουν απογοητευτικά.

Ο Ήλιος σημαίνει φώτιση, τόσο με τη μεταφυσική έννοια, όσο και με την έννοια ότι πράγματα που μας ήταν άγνωστα ή αβέβαια, έρχονται στο φως, γίνονται καθαρά και κατανοητά. Αυτό μπορεί να έχει και αρνητική και θετική σημασία, διότι κάτι που αποκαλύπτεται μπορεί να είναι και απογοητευτικό, αλλά πάντα το να γνωρίζει κανείς την αλήθεια είναι πολύ πιο εποικοδομητικό από το να ζει μέσα στο ψέμμα.

Όπως ο φυσικός Ήλιος είναι το κέντρο του κόσμου μας, έτσι κι ο Ήλιος στην Ταρώ μπορεί να μιλάει για κάτι ή κάποιον που αποτελεί το κέντρο της ζωής μας. Αυτό μπορεί να είναι η δουλειά μας, τα παιδιά μας, ο σύντροφός μας, η υγεία μας και γενικά οτιδήποτε μας απασχολεί τη δεδομένη στιγμή.

Κάποιες φορές η παρουσία του Ήλιου μας λέει να κοιτάξουμε μέσα στον εαυτό μας και να ξαναβρούμε τη χαμένη παιδικότητά μας. Να ξαναγίνουμε ευάλωτοι και να χαμηλώσουμε τους τοίχους της άμυνας που ενδεχομένως έχουμε χτίσει. Ή ακόμα ν' αντιμετωπίσουμε τη ζωή με μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, να παίξουμε στην κυριολεξία, να γίνουμε πιο αυθόρμητοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Ήλιος προμηνύει τη γέννηση ενός παιδιού. Θα πρέπει να κοιτάξουμε στο ρίξιμο και για άλλες κάρτες που να ενισχύουν αυτή την ερμηνεία, όπως οι άσσοι και οι βαλέδες.

Ο Ήλιος χαρακτηρίζει επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με ζώα ή παιδιά.

Ο Ήλιος είναι κάρτα που δείχνει καλή υγεία και ανάρρωση, αλλά αν επηρεάζεται αρνητικά μπορεί να σημαίνει προβλήματα καρδιάς και δέρματος, όπως εγκαύματα.

Γύρω από αρνητικές κάρτες σημαίνει επιδειξιομανία, αλαζονεία, ματαιοδοξία και το άτομο που χαρακτηρίζεται απ' τον Ήλιο θα πρέπει να περιμένουμε πως είναι ή θ' αποδειχθεί εγωκεντρικό και πως θα φέρεται σαν όλος ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω απ' αυτό. Σ' αυτή την αρνητική του μορφή, ο Ήλιος μας προειδοποιεί να μη παίζουμε με τη φωτιά και να μην εμπλεκόμαστε σε καταστάσεις τις οποίες δεν κατανοούμε πλήρως.

Αν υπάρχουν άλλες κάρτες που δείχνουν δυσκολίες, ο Ήλιος μπορεί να συμβολίζει συμφωνίες που καταλήγουν άσχημα, ίντριγκες ή αδικαιολόγητη αισιοδοξία.

Σαν προσωπικό χαρακτηριστικό, ο αρνητικός Ήλιος, δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και απροθυμία ν' ανανγνωρίσουμε τα ταλέντα και τις ικανότητές μας και να τις μοιραστούμε με τον κόσμο.

Επειδή ο Ήλιος είναι συνδεδεμένος με τα παιδιά, μία αρνητική του έννοια είναι ότι κάποιος ή εμείς οι ίδιοι μπορεί να επιδεικνύουμε παιδική και ανώριμη συμπεριφορά, ενώ όπως είδαμε στη θετική της ερμηνεία , αυτή η εκδήλωση μας δίνει παιδική αθωότητα και αυθορμητισμό.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: αισιοδοξία, ελευθερία, ζωντάνια, γονιμότητα, καλή υγεία, επιτυχία, ευτυχία, παιδικότητα, κατανόηση, επιβράβευση, γενναιοδωρία, ικανοποίηση, εκπλήρωση ευχής, σιγουριά, πλούτη, ελπίδα, προαγωγή

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: δυστυχία, εμπόδια, ασυνεννοησία, ματαιοδοξία, αλαζονεία, καθυστερήσεις, αποτυχία, ασυμφωνία, απώλεια πολύτιμου αντικειμένου, σύγχιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου