Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο Ρήγας Πεντάκτινο

ΟΙ ΡΗΓΑΔΕΣ

Οι Ρηγάδες ανήκουν στο στοιχείο της Φωτιάς κι αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, το πάθος, την κινητήρια δύναμη που καθοδηγεί πρόσωπα και καταστάσεις. Συσχετίζονται με τον Αυτοκράτορα κι όπως αυτός, έχουν κι εκείνοι την ικανότητα να εξουσιάζουν, να δημιουργούν, να καταστρώνουν πλάνα δράσης.

Οι Ρηγάδες είναι οι πατρικές φιγούρες της Ταρώ. Παίρνουν αποφάσεις, διατάζουν, αναθέτουν εργασίες, έχουν την ευθύνη των «υπηκόων» τους, που μπορεί να είναι μία ομάδα ανθρώπων, μία οικογένεια ή μία εταιρεία. Οι πράξεις τους έχουν αποτελέσματα κι επιπτώσεις στους άλλους.

Τα χαρακτηριστικά των Ρηγάδων είναι η ικανότητα, η ειδίκευση, η επίτευξη στόχων και η διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης. Παρόλο που οι Ρηγάδες είναι η κεφαλή του βασιλείου, δε μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους μόνοι τους. Οι Ντάμες είναι εκείνες που θα τους βοηθήσουν να τα κάνουν πραγματικότητα, ενώ οι Ιππότες και οι Ακόλουθοι θα διαδώσουν τα νέα πέραν του βασιλείου.

Αν συμβολίζουν πραγματικά πρόσωπα, οι Ρηγάδες είναι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ισχύος, που έχουν υψηλές φιλοδοξίες και μεγάλα σχέδια. Συνήθως έχουν γνώση κι επιρροή σε πρόσωπα και πράγματα, γι’ αυτό πολλοί αποζητούν τις συμβουλές τους.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Εξουσία, Κινητήριος Δύναμη, Ικανότητα, Σχεδιασμός

Ο ΡΗΓΑΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Στοιχείο: Γη

Αστρολογική Αντιστοιχία: Ταύρος

Μυστικιστικός Τίτλος: Ο Πρίγκιπας του Άρματος της Γης

Χρόνος: 11 Απριλίου με 10 Μαίου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Ο Ρήγας Πεντάκτινο είναι έμπιστος, υπομονετικός και σταθερός σα βράχος. Πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι αυτό που φέρνει αποτελέσματα, δεν καταφεύγει σε πλάγιες οδούς για να πετύχει αυτό που θέλει και δεν το βάζει κάτω εύκολα. Τον ενδιαφέρει η ποιότητα και συχνά κινείται σε κύκλους που έχουν να κάνουν με οικονομικά, τράπεζες, επενδύσεις, ακίνητα ή ακόμα με προστασία ή ασφάλεια.

Τα Πεντάκτινα σχετίζονται με το φυσικό πεδίο, γι’ αυτό στις φιγούρες των Πεντάκτινων, αρέσουν τα χειροπιαστά πράγματα. Ο Ρήγας Πεντάκτινο, θα μας προσφέρει πρακτικές συμβουλές. Θα μας προτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική και να κάνουμε κάτι πρακτικό, όπως το να επενδύσουμε σε κάποιον/κάτι ή απλά ν’ ανεβάσουμε τα μανίκια και να ριχτούμε στη δουλειά. Οι φιγούρες των Πεντάκτινων μισούν να σπαταλούν χρόνο, χρήματα ή ενέργεια. Ό,τι κάνουν, το βλέπουν σαν επένδυση. Γι’ αυτό, για το Ρήγα Πεντάκτινο είναι σημαντικό να έχει κάποια απολαβή απ’ αυτό στο οποίο έχει επενδύσει οτιδήποτε απ’ τα παραπάνω.

Ο Ρήγας Πεντάκτινο προμηνύει ότι θα μας απασχολήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με χρήματα, φόρους, επενδύσεις, χρέη, επαγγελματικά γενικότερα, αλλά και με θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, το φυσικό σώμα, τις κοινωνικές συναναστροφές, τη δύναμη, την τύχη, το σπίτι.

Όσον αφορά στις σχέσεις, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το άτομο που περιγράφεται από το Ρήγα Πεντάκτινο δε θα έχει το ρομαντισμό του Ρήγα Κούπα, την οξυδέρκεια του Ρήγα Σπαθί ή το πάθος του Ρήγα Μπαστούνι, αλλά θα είναι σταθερό, πιστό και θ' απολαμβάνει την άνεση και την καλοπέραση. Ο Ρήγας Πεντάκτινο είναι ένας σύντροφος που δε θα φύγει εύκολα από μία σχέση. Είναι εξαιρετικά υπομονετικός, μέχρι σημείου πείσματος. Λόγω του ότι είναι πολύ φιλόδοξος, αν θεωρήσει κάποιον ως τρόπαιο, θα κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει και μόλις το καταφέρει, δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει. Κάποιες φορές, το πρόβλημα με κάποιον που χαρακτηρίζεται από το Ρήγα Πεντάκτινο, δεν είναι πώς να τον κάνουμε να μείνει, αλλά πώς να τον κάνουμε να φύγει! Ο Ρήγας Πεντάκτινο βλέπει τις σχέσεις σαν επένδυση και θα περιμένει να «εισπράξει» τους καρπούς των κόπων του. Η ανταμοιβή που ο Ρήγας Πεντάκτινο περιμένει, δεν είναι απαραίτητα υλική, αλλά θα αισθανθεί τρισευτυχισμένος ο/η σύντροφός του αναγνωρίσει τα επιτευγμάτα και τις ικανότητές του κι αν δείξει ευγνωμοσύνη για ό,τι ο Ρήγας Πεντάκτινο προσφέρει στη σχέση.

Στα επαγγελματικά, ο Ρήγας Πεντάκτινο μπορεί να προμηνύει μία πετυχημένη καριέρα ή μία ανθίζουσα επιχείρηση. Είναι εξαιρετικά ικανός στο να καταλαβαίνει διαισθητικά αν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα έχει πιθανότητες επιτυχίας ή όχι. Επειδή είναι όμως πολύ επιφυλακτικός, δε θ’ αρχίσει κάτι προτού ελέγξει όλες τις λεπτομέρειες και σιγουρευτεί ότι όλα είναι εντάξει, μιας και στο Ρήγα Πεντάκτινο δεν αρέσουν τα ρίσκα. Εκτός από τα οικονομικά, τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις, ο Ρήγας Πεντάκτινο μπορεί ν’ ασχοληθεί με επαγγέλματα που συνδέονται με τη φύση ή τα ζώα, όπως επίσης και με τη διατροφή ή το φυσικό σώμα.

Ο Ρήγας Πεντάκτινο δε θα χρησιμοποιήσει επιθετικές ή βιαστικές μεθόδους για να πάρει αυτό που θέλει. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιήσει την υπομονή, την επιμονή, την αποφασιστικότητα και τη σοβαρότητα. Ακόμα κι αν χρειαστεί να μπει σε ανταγωνισμό με άλλους, θα το κάνει υιοθετώντας μία στρατηγική εξάντλησης των αντιπάλων, παρά κατά μέτωπο επίθεσης.

Ο Ρήγας Πεντάκτινο δε θέλει να είναι εκκεντρικός ή διαφορετικός. Αυτό που θέλει είναι να είναι ο καλύτερος σ’ αυτό που κάνει. Θέλει να έχει τον έλεγχο και θέλει να είναι σίγουρος πως ό,τι κάνει γίνεται σωστά κι όχι βιαστικά. Δεν τον ενδιαφέρουν οι νεωτερισμοί ή η μοναδικότητα.

Ο Ρήγας Πεντάκτινο είναι συνήθως πολύ ικανός με τα χέρια του και συχνά θα προτιμήσεις να κάνει ο ίδιος επισκευές ή μερεμέτια που χρειάζονται στο σπίτι. Λόγω της αυτοπειθαρχίας και τελειομανίας του, μπορεί εύκολα να μετατρέψει ένα χόμπι σε δουλειά.

Όταν επηρεάζεται αρνητικά, ο Ρήγας Πεντάκτινο είναι εκείνος που μια ζωή προσπαθεί να πιάσει την καλή, πηδώντας από δουλειά σε δουλειά ή ανοίγοντας τη μία επιχείρηση μετά την άλλη, αλλά λόγω κακών χειρισμών, έλλειψης αποφασιστικότητας ή ανυπομονησίας, αποτυγχάνει σε όλες. Κάρτες που ενισχύουν αυτή την ερμηνεία είναι το Πέντε Πεντάκτινο, το Επτά Πεντάκτινο κι ο Κρεμασμένος. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρέη και σοβαρές, υλικές απώλειες ακολουθούν τις λανθασμένες επιλογές αυτού του Ρήγα.

Πολύ συχνά, ο αντεστραμμένος ή αρνητικά επηρεασμένος Ρήγας Πεντάκτινο δείχνει εμμονή με τα υλικά αγαθά και φιλαργυρία, ειδικά αν στο ρίξιμο υπάρχει κι ο Διάβολος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο αρνητικός Ρήγας Πεντάκτινο, δε θα διστάσει ν’ ασχοληθεί με παράνομες δραστηριότητες, με ξέπλυμα χρημάτων, με κλοπές, απάτες κι εκμετάλλευση ανθρώπων, γης και ζώων, προκειμένου ν’ αποκτήσει πλούτο, ερμηνεία που ενισχύεται αν στο ρίξιμο υπάρχει κι ο Μάγος ή το Επτά Σπαθί.

Μία άλλη αρνητική ερμηνεία του Ρήγα Πεντάκτινου, είναι η κλασσική περίπτωση του/της προικοθήρα ή αυτού που θα παντρευτεί για οικονομικούς λόγους ή λόγους πρεστίζ. Στην περίπτωση αυτή, αυτός που περιγράφεται από το Ρήγα Πεντάκτινο, εκτιμά τα υλικά αγαθά περισσότερο απ’ τους ανθρώπους και πιστεύει πως όλα μπορούν ν’ αγοραστούν με χρήματα.

Σε μία λιγότερο επικίνδυνη, αλλά και πάλι αρνητική του εκδήλωση, ο Ρήγας Πεντάκτινο μπορεί να είναι κάποιος που έχει εμμονή με αυτά που έχει αποκτήσει και που φοβάται συνεχώς ότι κάποιος θα τον κλέψει ή θα τον εξαπατήσει. Προσπαθεί να ξοδεύει όσο το δυνατόν λιγότερα, ενώ το μόνο του μέλημα είναι πώς θ’ αυξήσει τον πλούτο του. Ένας πλούτος που έχει χάσει πλέον το νόημά του κι έχει γίνει αυτοσκοπός.

Η παρουσία αρνητικά επηρεασμένου Ρήγα Πεντάκτινου, προμηνύει οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα στα επαγγελματικά, αλλά μπορεί να μας προειδοποιεί και για προβλήματα υγείας, ειδικά αν έχουμε δίπλα τη Σελήνη ή το Πέντε Κούπα. Αν δίπλα του υπάρχει ο Πύργος, ο Ρήγας Πεντάκτινο μπορεί να σημαίνει ζημιές και βλάβες στο σπίτι.

Στις σχέσεις, ο αρνητικός Ρήγας Πεντάκτινο γίνεται εξαιρετικά κτητικός, ζηλιάρης και παράλογος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρήματα για να χειραγωγήσει μία σχέση, ειδικά σε συνδυασμό με το Τέσσερα Πεντάκτινο, ενώ δίπλα στον Ιεροφάντη, μπορεί να δείχνει κάποιον που είναι υπερβολικά παραδοσιακός, παλιομοδίτης ή/και βαρετός, αργός και προβλέψιμος.

Όσον αφορά στην υγεία, ο Ρήγας Πεντάκτινο σχετίζεται με παχυσαρκία, προβλήματα με τα έντερα ή το στομάχι, με αρθρίτιδα και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις με παραμορφώσεις του σώματος.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Θετικά: Επιτυχία, Πλούτος, Πολυτέλεια, Επιχειρήσεις, Αυτοκρατορία, Τρόπαια, Πρεστίζ, Επενδύσεις, Ασφάλεια, Σταθερότητα, Προστασία, Υπομονή, Επιμονή, Ρεαλισμός, Πρακτικότητα, Ικανότητες, Πολυμήχανος, Πιστός, Συμβατικός, Υγεία, Άσκηση, Τραπεζίτης, Ζωικό Βασίλειο, Έμπορος, Μάστορας, Πιστός, Γενναιόδωρος, Άξιος

Αρνητικά: Αποτυχία, Τζόγος, Υλισμός, Προικοθήρας, Εμμονές, Χρέη, Βιαστικές Αποφάσεις, Έλλειψη Ποιότητας, Διαφθορά, Χρηματισμός, Ξεροκεφαλιά, Συντηρητισμός, Αδυναμία, Ανία, Ατυχία, Κτητικότητα, Ασθένεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου